Diari Més

Via Pública

Reemplaçaran 200 fanals deteriorats per la corrosió i per col·lisions a Reus

L'Ajuntament inverteix 200.000 euros en un projecte per canviar els que necessiten una actuació urgent per perill de caigudes

Un dels suports que se substituiran de forma imminent.

Reemplaçaran 200 fanals deteriorats per la corrosió i per col·lisions a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament ha aprovat un projecte per reemplaçar 195 suports de fanals deteriorats arreu de la ciutat. Són els que necessiten una substitució «urgent» perquè pateixen «problemes greus». Alguns, fins i tot, ja han estat retirats per les brigades a causa del seu estat precari i el lloc on s'ubicaven espera ara que se n'instal·lin de nous. La majoria van quedar afectats arran de col·lisions de vehicles, tant de particulars com, per exemple, de camions del servei de recollida de la brossa, mentre que molts altres pateixen oxidacions i també n'hi ha que l'acció del vent ha fet malbé. Fonts municipals concreten que aquests són els que es canviaran en les pròximes dues anualitats. El pla director de l'enllumenat, però, n'ha identificat fins a 400 més que requeriran atencions en poc temps.

El projecte preveu una inversió d'uns 200.000 euros repartides en dues anualitats pels 195 fanals. La documentació detalla que «s'han seleccionat els punts de llum que estan en pitjor estat i que presenten mostres de rovell superficials amb descrostonaments que poden generar accidents amb la seva caiguda». Amb el canvi dels suports, «es reduiran els riscos de la responsabilitat municipal». Algunes zones de Reus, com ara Mare Molas, havien denunciat temps enrere l'estat precari dels fanals, el qual atribuïen, entre altres, a l'orina dels gossos. L'Ajuntament també ha dut a terme diverses campanyes per conscienciar sobre la conveniència de tirar aigua sobre les miccions de les mascotes, un gest que s'ha tornat quotidià. L'ordenança de civisme, de fet, va modificar-se recentment per tal d'incorporar l'obligatorietat d'aquesta acció i preveu sancions si s'infringeix l'article que la regula.

El mateix projecte especifica que l'Ajuntament actuarà primer en «aquelles columnes ja retirades, o les més malmeses o amb més perill de caiguda, com són les que tenen més alçada, per ser reposades i recuperar el funcionament dels punts de llum en aquelles ubicacions més necessàries».

Inseguretat en episodis de vent

Les visites de comprovació fetes per l'Ajuntament han servit per detectar que «en els darrers anys hi ha un gran nombre de suports –columnes i bàculs– que presenten una alta degradació per factor externs com són col·lisions i corrosió a la seva base o, per tant, generen una situació d'inseguretat i gran perill per la seva possible caiguda en cas de vent». En aquest sentit, «caldria renovar de manera immediata aproximadament 195 suports que estan idenfiticats amb deficiències greus» i «al voltant de 400 unitats que ja presenten oxidacions que, en els propers anys, podran passar a un estat de major gravetat, en els quals s'hauran de realitzar operacions de sanejament o substitució». S'aplicaran tractaments antioxidants a les bases. El termini d'execució és de tres mesos a partir de l'inici.

tracking