Diari Més

Via Pública

Reformaran els passos de vianants i voreres d'una desena de punts de Reus

La primera anualitat d'un projecte de millora hi destinarà 200.000 euros

Un dels espais que es faran més accessibles, al passeig Prim.

Reformaran els passos de vianants i voreres d'una desena de punts de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per tal de «resoldre les mancances més greus» relacionades amb l'accessibilitat, l'estat de les voreres i dels passos de vianants, l'Ajuntament ha aprovat un projecte que preveu intervencions en almenys una desena de punts de la ciutat a través d'un pressupost d'execució de 200.000 euros.

En detall, el projecte proposa ampliacions de rebaixos, reubicació de papereres i eliminació de pilones a passos de vianants del passeig Prim i de la plaça d'Europa per millorar la seva situació, tenint en compte que en algun cas l'estat actual dificulta el trànsit de persones i en complica l'ús segur.

A banda, també contempla actuacions de millora de l'accessibilitat a l'avinguda Prat de la Riba, el carrer de Domènech Soberano, el de l'Escorxador i el de l'Alcalde Segimon amb el d'Alcover. En aquest apartat, s'eliminaran esglaons als passos de vianants, es dibuixaran nous passos per donar continuïtat a les voreres i es col·locaran botoneres per a fer l'espai més inclusiu. També es retiraran arbres que obstaculitzin la circulació de persones en les zones més transitades i es canviaran de lloc alguns senyals.

Finalment, el mateix projecte inclou la renovació de voreres al carrer Benidorm amb Vidal i Barraquer, el carrer de Joan Oliver i l'avinguda de Jaume I. En aquest aspecte, es col·locaran paviments tàctils, se sanejaran arrels dels arbres que havien generat fissures i aixecaments al terra i es pavimentaran de nou algunes zones. També es corregirà la posició del pas de vianants que hi ha davant del Mercat del Carrilet. El projecte en global es correspon amb una primera anualitat i el termini d'execució dels treballs seria de tres mesos.

tracking