Diari Més

Urbanisme

Una rotonda reordenarà l'accés a Mas Carpa i enllaçarà amb el Tecnoparc de Reus

L'associació de veïns reclamava des de fa més de 10 anys aquesta solució, que es construirà a la tardor, i vol passos de vianants i semàfors

L'organització actual obliga els veïns a travessar dos carrils per passar a la urbanització.

Una rotonda reordenarà l'accés a Mas Carpa i enllaçarà amb el Tecnoparc de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció d'una nova rotonda a l'avinguda de Tarragona reordenarà, per fi, els accessos a Mas Carpa. Feia almenys una dècada que l'associació de veïns de la urbanització reclamava que es materialitzés aquesta solució per acabar amb els perills del sistema actual i connectar la zona amb el Tecnoparc. El Pla d'Inversions 2021 de l'Ajuntament contemplava la redacció del projecte i fonts municipals precisen ara que tota la documentació quedarà enllestida a mitjans de juny. L'obra com a tal començarà, segons les mateixes fonts, a la tardor.

El projecte definirà la inversió, però la previsió pressupostària és de 250.000 euros. Els veïns celebren que es faci la rotonda però volen que la intervenció vagi més enllà i doti de passos de vianants i semàfors aquest punt, i també que s'adeqüin els vials i es redueixi la velocitat del trànsit rodat, i que es facin carrils bici.

La regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, explica que la creació de la rotonda que ja s'està tramitant «és una primera fase del projecte de pacificació de l'avinguda Tarragona» i concreta que «les properes fases suposaran reducció de velocitat dels carrils de calçada i la creació de carrils bici segregats i passos de vianants». No es pronuncia sobre la possibilitat dels semàfors.

«Aquí a la urbanització no tenim centres per comprar, ni d'esbarjo, ni altres serveis que sí que hi són al Tecnoparc», explica al president de l'Associació de Veïns de Mas Carpa, Gabriel Ruiz. Per això, «una rotonda i passos de vianants a ambdós costats, amb semàfors, seria ideal per poder travessar d'un lloc a l'altre» i «ens aproparia a l'Hospital Sant Joan». «Deu fer més de deu anys que ho demanem a l'Ajuntament i la idea ja incloïa no tocar res de l'enllumenat, que tenia un cost molt important, però sí la resta», detalla Ruiz.

Limitar la velocitat a l'avinguda

L'organització actual de la mobilitat obliga el veïnat, si circula en vehicle, a «travessar per un pas intermedi i creuar dos carrils, on hi ha hagut ja algun accident» i, si va a peu, «el pont que hi ha és complicat, especialment per a les persones d'edat: els esglaons són difícils i a les rampes el pendent és immens», constata el president de l'entitat veïnal. Per això, molta gent que camina «opta directament per creuar la carretera a peu, a poc a poc i mirant». Ruiz subratlla que «he vist persones molt grans fer això» i que «el dia que s'emportin algú per davant, llavors haurem fet tard, més tard encara». Amb el projecte de rotonda ja en elaboració, «estem expectants i contents d'aconseguir això però ho volem aconseguir en la seva totalitat; ara estem parcialment contents i si, tal com diu la regidora, això continua i es fa la resta, quan veiem el final podrem dir doncs sí, s'ha aconseguit», expressa el president de l'associació de veïns. Sobre la velocitat a l'avinguda de Tarragona –on fins ara la senyalització marcava 80 km/h–, Ruiz apunta que «la rotonda servirà per reduir-la» i especifica que «aplicant la llei nova de trànsit, aquesta avinguda està fora de tota norma». «S'hi hauria d'anar, com a màxim, a 50 km/h, però aquí arriben a 100 i més», explica, i diu que «fins i tot si vas a 80 km/h, de vegades altres cotxes et fan llums perquè vas a poc a poc».

Els veïns consideren que quan es redueixi l'ample dels carrils per desplegar la resta del projecte la velocitat haurà de baixar. I insisteixen en la necessitat que la rotonda no es quedi només en això i que incorpori passos de vianants, semàfors i carrils bici. Ruiz recorda que «ja ens van avisar que això es faria en diferents fases, i tenim el compromís de paraula de la regidora» i espera que «així sigui i tot plegat es vagi fent».

tracking