Diari Més

Medi Ambient

Reus aprova inicialment els projectes de sis instal·lacions solars fotovoltaiques

Es col·locaran a les escoles Isabel Besora, Pi del Burgar, La Vitxeta, Rubió i Ors i Dr. Alberich i Cases i a l'Institut Mas Carandell

Instal·lació solar fotovoltaica edificis municipals

Reus aprova inicialment els projectes de sis instal·lacions solars fotovoltaiquesAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus ha aprovat inicialment els projectes de sis noves instal·lacions solars fotovoltaiques aprofitant les cobertes dels edificis municipals. Es tracta del projectes executius d'una instal·lació solar fotovoltaica de 44,40 kwp a l'Institut municipal de formació i empresa Mas Carandell i els projectes executius d'instal·lacions solars fotovoltaiques de 14,8 kwp a les escoles Isabel Besora, Pi del Burgar, La Vitxeta, Rubió i Ors i Dr. Alberich i Cases.

En el cas de les instal·lacions ubicades al centres educatius, amb una potència de 14,8 kwp, l'energia que produiran serà aprofitada per cobrir part del consum elèctric dels centres educatius.

En l'altra instal·lació part de l'energia que produeixi serà aprofitada per cobrir part el seu consum elèctric, i una part es compartirà amb habitatges de l'àmbit. En aquest sentit, la instal·lació funcionarà com una comunitat energètica per l'autoconsum de les instal·lacions municipals properes i pel veïnat del Barri Gaudí. Així, aprofitant la superfície de l'edifici municipal, els comptadors d'habitatges en un radi de 500 metres de la instal·lació es podrien alimentar d'aquesta instal·lació municipal.

«Aquests projectes formen part de l'aposta del Govern de Reus per l'autoconsum energètic als edificis municipals i també en la línia de generar energia verda per comercialitzar els excedents», haexplicat el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio. La inversió global en aquests projectes és de 190.000 euros.

tracking