Diari Més

L'Ajuntament de Reus preveu reobrir les piscines municipals al públic a l'estiu

Ha començat els treballs per recuperar el bany al recinte del parc dels Capellans, que al 2020 va quedar tancat per la covid-19

Una imatge d'arxiu de les piscines, una temporada anterior.

L'Ajuntament de Reus preveu reobrir les piscines municipals al públic a l'estiuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament ha iniciat els preparatius per reobrir, aquest estiu, les piscines municipals del parc dels Capellans. El complex va romandre tancat al públic la temporada passada, coincidint amb l'esclat de la pandèmia, perquè el govern va considerar «inviable» aplicar-hi la normativa de prevenció de la propagació de la covid-19 vigent en aquell moment i va optar per prioritzar «criteris de prudència i responsabilitat». Ara, tal com detallen fonts municipals al Diari Més, el consistori ha planificat un escenari d'obertura, «a l'espera de concretar-ne la forma i les característiques», i pendent del Procicat i que la situació sanitària no registri retrocessos greus.

El regidor d'Esports, Pep Cuerba, confirma que «estem treballant per poder obrir les piscines municipals aquesta temporada» 2021 i especifica que «avancem per tenir-ho tot a punt i, en les properes setmanes, es concretarà el format, en quines condicions es podrà obrir i quin serà el calendari».

Un dels primers moviments que ja ha materialitzat la societat municipal Reus Esport i Lleure (Rellsa) en aquest sentit és la posada en marxa dels tràmits de contractació del servei de socorrisme. Les tasques de salvament a les piscines les haurà de presta l'empresa adjudicatària, tal com queda recollit en les bases de la licitació, «entre finals de juny i principis de setembre», fet pel qual el calendari d'activitat al complex del parc dels Capellans hauria d'encaixar en aquesta forquilla.

La decisió, l'any passat, de no obrir les piscines municipals va generar controvèrsia en un estiu on les poblacions veïnes sí que van prestar el servei. El govern va justificar la seva determinació, llavors, per les particularitats de les instal·lacions a Reus, on els vasos tenen forma irregular i no disposen de carrils, i on hi ha una important extensió de gespa per seure. Tot plegat complicava, segons el consistori, controlar al detall qüestions com la distància. Per les piscines havien passat, amb dades aportades per l'ajuntament sobre el tancament de la temporada d'estiu de 2018, més de 31.000 usuaris convencionals més altres prop de 1.200 que van participar en les diverses activitats durant el període de la preobertura.

Clubs esportius i centre d'aigües

Amb el bany inhabilitat al parc dels Capellans, l'Ajuntament va establir l'any passat un conveni amb clubs esportius de la ciutat per donar cobertura als casals d'estiu i a cursets de natació. En algun cas, s'incloïa també l'opció d'entrada puntual diària per a la ciutadania que no fos sòcia de l'entitat. La iniciativa, però, no va acabar de convèncer el públic, bona part del qual va optar per desplaçar-se a les platges de l'entorn. L'Ajuntament té damunt la taula també la construcció d'un nou centre d'aigües, de gestió privada, pressupostat en 8 milions i que hauria d'estar construït al 2023.

tracking