Diari Més

Cultura

El Trapezi de Reus tanca amb 12.000 espectadors i amb la voluntat de recuperar l'essència i tornar al carrer

El certamen estrenarà un documental a la tardor per commemorar els 25 anys

Els artistes de la companyia Psitacatro actuant en l'espectacle Orquesta Malabares al Teatre Fortuny de Reus, en l'últim dia de la 25a edició del Trapezi.

El Trapezi de Reus tanca amb 12.000 espectadors i amb la voluntat de recuperar l'essència: «Ens agradaria tornar als carrers»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 12.000 espectadors ha acollit la vint-i-cinc edició de la fira del circ Trapezi de Reus, segons que han informat aquest diumenge en un comunicat els organitzadors, hores abans de l'espectacle de clausura del certamen.

Els organitzadors indiquen en la nota que l'edició d'aquest any ha estat marcada pel «retorn progressiu a la normalitat», amb una programació adaptada després de mesos de pandèmia.

La fira, organitzada per l'Ajuntament de Reus i el Departament de Cultura de la Generalitat, ha acollit des de dimecres passat 32 companyies, que han representat 24 espectacles amb 74 funcions durant cinc dies.

Leandro Mendoza, director artístic del certamen, ha indicat que en aquesta edició s'han complert els objectius de repartir els espais de la fira per la ciutat -amb deu escenaris de representació-; apropar-la a les escoles -on uns 4.000 nens han vist diversos espectacles-; i concedir uns premis que valoren la trajectòria i la creació.

Daniel Recasens, regidor de Cultura de Reus, de la seva banda, ha expressat la seva satisfacció per haver pogut celebrar una fira amb espectacles en viu. «Hem garantit la seguretat de les persones i hem reforçat el caràcter segur de la cultura, convençuts que Trapezi és imprescindible per al sector, per al públic, per a la ciutat, i com a mercat estratègic», ha agregat.

En aquesta edició, la fira ha coproduït amb PSiRC els episodis «Després de tot. Ep.1: De quan Zeus és va fer vegà» i «Després de tot. Ep.4: De quan Alexa és va comprar la seva roba a Humana», representats divendres i dissabte, a més de participar en la preparació d'un documental commemoratiu dels vint-i-cinc anys del certamen, projecte que culminarà a la tardor.

Els organitzadors destaquen, així mateix, l'èxit dels espectacles celebrats als carrers de Reus, dels quals s'ha venut el 85 per cent de les entrades.

El Cabaret, la producció tradicional del Trapezi de Reus, s'ha pogut presenciar també aquest any amb representacions a les nits del dijous, divendres i dissabte. Per primera vegada s'ha celebrat sota la carpa amb l'assistència, en conjunt, d'unes 1.300 persones.

En aquesta edició s'han mantingut, també, les jornades professionals, que s'han desenvolupat en format híbrid els dies 13 i 14 de maig, amb activitats presencials a Cal Massó. En aquestes sessions han participat professionals de tota Espanya, Europa, Estats Units i Canadà.

La 25 edició de la fira conclourà aquesta nit amb la representació al Teatre Fortuny d' «Orquestra malabares», a càrrec de la companyia Pistacatro.

tracking