Diari Més

Mobilitat

Conductors de Reus Transport fan proves de conducció d'un bus 100% elèctric en circuit urbà

El model ATAK utilitzat fa 8 metres de llarg, és 100% elèctric, té autonomia per a 300 km i capacitat per a 52 viatgers

Imatge de l'autobús elèctric.

Conductors de Reus Transport fan proves de conducció d'un bus 100% elèctric en circuit urbàCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia municipal d'autobusos, Reus Transport, ha organitzat aquest divendres, 13 de maig una jornada de test per tal que els conductors del servei municipal poguessin provar per primera vegadal'experiència de conduir un autobús elèctrici comparatla conducció amb un vehicle de combustió. La prova s'ha feten un recorregut urbà, per on els conductors circulen cada dia amb el servei de bus habitual.

Després de la prova, els conductorshan de hagut de respondre un qüestionari per valorar l'experiència en diversos moments de la conducció com l'arrencada, la frenada, la maniobra de recollida de passatgers, etc.

Marina Berasategui, presidenta de Reus Transport, afirma que «aReus apostem clarament per la mobilitat sostenible i volem estar al dia de les novetats. Reus Transport, com a empresa de servei públic i amb una important vessant tecnològica, vol conèixer de primera mà totes les possibilitats que van sorgint en l'àmbit de la mobilitat sostenible».

Les proves s'han realitzat amb un autobús de l'empresa e-Buskar, representant a l'estat de Karsan, una empresa especialitzada en autobusos elèctrics. El model ATAK utilitzat fa 8 metres de llarg, és 100% elèctric, té autonimia per a 300 kmi capacitat per a 52 viatgers.

Reus Transport va renovar la seva flota d'autobusos el 2019, que ha completatel 2020, amb nousvehicles menys contaminats i més eficients.

tracking