Diari Més

Energia

Veïns d'Alt de Sant Pere de Reus reclamen la retirada del cablejat de les façanes

L'Ajuntament es va comprometre a fer-ho durant la reforma del carrer, al 2019, i no ha complit

Les línies elèctriques estan actualment subjectes als edificis a través de cadiretes.

Veïns d'Alt de Sant Pere de Reus reclamen la retirada del cablejat de les façanesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Ja fa gairebé dos anys que van acabar les obres aquí i, tot i que l'Ajuntament ens havia dit que eliminarien el cablejat elèctric que se sosté amb ferros enganxats a les façanes dels edificis, a dia d'avui el cablejat segueix aquí», explica Magda Fort, veïna del carrer Alt de Sant Pere. Ella, com altres dels qui viuen en aquest punt de la ciutat, confiava que «quan es fes la remodelació del carrer, les línies desapareixerien» o almenys «això és el que ens havien dit en les xerrades informatives que va fer l'alcalde, Carles Pellicer, prèvies a la reforma».

Fort lamenta que «en el meu cas, sóc de les més afectades» per la situació, ja que la porta del seu bloc és petita i «per qualsevol canvi de mobiliari, per exemple, he de fer servir les finestres com a pas, perquè es tracta d'un habitatge antic» i «tinc veritables problemes; fins i tot les grues troben dificultats per passar entre els cables». Més enllà de la qüestió estètica, «el cablejat ja no té gaire bon aspecte, sembla que s'estigui pelant, que no estigui bé, i ens fa por que pugui representar algun perill, tan a prop», apunta la dona.

El tema «l'hem parlat diversos veïns perquè ens preocupa, i n'hi ha algun que ho ha pogut solucionar, però aquí segueixen els cables i la veritat és que tenir-los al davant no és agradable». Fort lamenta que en més d'una ocasió «he telefonat a l'Ajuntament i he intentat parlar amb alguna persona que ens pogués ajudar en aquest aspecte però mai ho he aconseguit aclarir» i constata que «després de dos anys que es reformés el carrer, als cables no s'ha fet res». Amb tot, «sembla com si, quan es van fer aquelles obres –que van acabar al 2019–, s'hagués deixat una instal·lació preparada per fer el canvi, però el canvi no ens ha arribat, encara que en les reunions se'ns havia informat que es faria».

Endesa ja té redactat el projecte

Fonts d'Endesa detallen que, coincidint amb la remodelació del carrer Alt de Sant Pere, l'Ajuntament va sol·licitar projecte a la companyia per eliminar, efectivament, les cadiretes. Detallen que la companyia el va elaborar i va fer la preparació pel canvi, però no va arribar a executar-lo perquè l'Ajuntament, finalment, no va pagar la intervenció. És habitual que, quan es fan obres en un carrer on estan presents aquests models de línies, s'aprofiti l'ocasió per actualitzar-los i s'eviti, amb això, haver de tornar a obrir les voreres posteriorment. Així s'ha fet fa poc, per exemple, al Camí de Valls. Fonts municipals consultades sobre les feines pendents es limiten a precisar que formen part del Pla d'Inversions 2021 i s'executaran enguany.

tracking