Diari Més

Trànsit

Reus posa en marxa els nous límits de velocitat del trànsit a la ciutat

Molts carrers de ja fa anys que tenen la velocitat limitada a 30km/h

Reus ha accelerat amb la pandèmia _102_c2799f17

Reus posa en marxa els nous límits de velocitat del trànsit a la ciutatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts 11 de maig entren en vigor les noves limitacions de la velocitat del trànsit de vehicles a Reus.A grans trets, la nova normativa fixa tres velocitat màximes en funció de la tipologia de carrers: 20km/h a les vies que disposin de plataforma única de calçada i vorera, 30km/h a les vies d'un únic carril per sentit de circulació, i 50 km/h a les vies de dos o més carrils per sentit de circulació. Molts carrers de Reus ja fa anys que tenen la velocitat limitada a 30km/h; i, recentment, com a conseqüència de la pandèmia, s'ha accelerat l'ampliació de la xarxa de Vies 30 amb la creació dels carrils bici de convivència. Tot i això, alguns carrers de doble carril de circulació per sentit tenenla velocitat limitada a 40 km/h, per sota dels 50 que fixa la normativa general.

L'entrada en vigor dels canvis obligarà a revisar i, si cal, a modificar la senyalització d'alguns carrers, tot i que en cap cas es preveu senyalitzar tots els carrers de la ciutat.

Les regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez; i d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, han comparegut aquest dilluns per valorar l'entrada en vigor dels canvis, que coincideixen plenament amb els objectius del govern de Reus d'avançar cap a una mobilitat més segura i sostenible.

tracking