Diari Més

Urbanisme

La zona per a petanca de l'skatepark de Reus tindrà vuit pistes reglamentàries

L'espai de cal·listènia inclourà, almenys, bancs d'abdominals, plataformes de salts i barres paral·leles

Una recreació de les àrees verdes que preveu el projecte.

La zona per a petanca de l'skatepark de Reus tindrà vuit pistes reglamentàriesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La zona de petanca que es generarà en el marc de la creació del nou parc de lliscament, coincidint amb el trasllat de l'actual espai, comptarà amb un total de vuit pistes reglamentàries, «aptes per a competicions estatals i internacionals», seguint el reglament de la Federació Española de Petanca. El projecte del futur skatepark, que a travessa la fase d'exposició al públic, recull també que aquesta àrea quedarà ubicada a l'oest de la riera canalitzada del Barranc de la Font dels Capellans. Per executar-la es durà a terme «una actuació minimalista a nivell d'urbanització» que inclourà la construcció de les pistes «en una zona natural amb arbrat aïllat ja existent». La instal·lació també incorporarà «elements de mobiliari urbà que possibilitin el descans i l'observació del joc». La intenció és reemplaçar l'actual zona per «una de nova amb molta més amplitud i en un entorn naturalitzat amb la intenció de compaginar l'estada i el joc d'aquesta modalitat».

Dins del projecte també destaca una part de cal·listènia, la qual anirà encaixada entre dues zones de repòs. Tindrà la forma d'una àrea «pavimentada amb una solució de sorra garbellada, compatible amb els impactes propis de la pràctica d'aquest tipus d'esport, que incorpora elements com bancs d'abdominals inclinats, plataformes de salts i barres paral·leles triples». La cartelleria informarà els usuaris sobre com es poden realitzar els diferents exercicis.

Videovigilància i wifi

El global de la intervenció en aquest punt concret de la ciutat contempla la ubicació de sistemes d'aparcament per a bicicletes i per a patinets, i també es col·locarà una font mixta, que serveix per a les persones però compta amb un polsador a una alçada inferior destinat a que hi beguin gossos. Igualment està previst que es generi connexió a la xarxa wifi i que l'àmbit es doti de sistemes de videovigilància com els que darrerament s'estan implementant en altres llocs del municipi. També es col·locarà una taula de finger skate, consistent en patinar fent servir els dits mitjançant uns skates en miniatura.

L'Ajuntament ja va donar a conèixer que el nucli del projecte és el nou skatepark, de 1.066 metres quadrats. El disseny ha prioritzat la integració paisatgística, amb elements que tenen poc impacte visual ja que s'eleven poc per sobre de la cota del terreny. S'ha intentat buscar la interconnexió entre les persones que patinen i passegen, un espai de relació i de contacte amb els camins i els vianants. Aquest espai constarà d'una superfície contínua de formigó polit, a diferència de l'actual skatepark, que està format per elements prefabricats. L'aposta per un skatepark integrat és una decisió «basada no sols en l'àmplia funcionalitat esportiva, sinó per la durabilitat i la resistència a les inclemències meteorològiques».

Es generarà un «corredor verd»

La intervenció urbanística es veu condicionada per la proximitat dels barrancs del Molí, dels Capellans i de la Mina. El projecte estableix un «corredor verd», en sentit longitudinal, que funciona com a «espai biodivers i connector ecològic dels diferents espais lliures que envolten la zona, al llarg de la riera naturalitzada dels Capellans». I incorpora un talús verd que, alhora, «millora les condicions d'inundabilitat de la zona».

tracking