Diari Més

Mobilitat

El barri de Sol i Vista de Reus vol que el bus arribi al CAP i Mas Iglesias, servei tota la setmana

Els veïns reclamen poder acudir al seu metge sense haver de fer transbord i que la ruta també circuli els dissabtes i diumenges

Autobusos de l'empresa Reus Transport, en una imatge d'arxiu.

El barri de Sol i Vista de Reus vol que el bus arribi al CAP i Mas Iglesias, servei tota la setmanaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns de Sol i Vista demana que les persones que habiten al barri –on circulen la L-30 i la L-31 de Reus Transport– puguin arribar al seu centre d'atenció primària de referència, el CAP Sant Pere, en bus i sense haver de fer transbord a la plaça de les Oques. La configuració actual del mapa de l'empresa municipal obliga els usuaris a canviar de ruta a la plaça, cosa que «no hauria de ser així, especialment tenint en compte la gent gran». Al seu torn, l'Associació de Veïns El Roserar de Mas Iglesias vol un recorregut més ampli pel barri –on passa la L-60– i no quedar-se, com ara, sense bus en cap de setmana.

La presidenta de l'Associació de veïns de Sol i Vista, Ana Belén Castaño, expressa que la petició «està feta, de manera oficial, almenys des de fa dos anys, però no ha donat resultat» i diu que «tal com estem ara, la ruta ens deixa a les Oques i, des d'allà, cal fer transbord per seguir fins al CAP Sant Pere». Castaño recorda que «al barri tenim molta gent gran que fa servir el bus perquè, la majoria, no tenen ni el carnet ni vehicle propi» i subratlla que «poder arribar al metge en autobús és un mínim». En relació a les dificultats que el sistema del transbord planteja als veïns, la presidenta detalla que «un s'ha de posar en situació: quan algú es troba malament, en primer lloc ja no té ganes d'agafar el bus, però si l'ha d'agafar perquè no li queda més, no pot estar fent transbords, se li fa un món, sobretot si és una persona d'edat avançada», i destaca que «el CAP Sant Pere és el nostre cap de referència». Que el recorregut fes aturada al centre d'atenció primària «no desmantellaria la ruta perquè no hi ha massa diferència entre continuar cap a les Oques o fer el gir en direcció al CAP i després pujar pel passeig Prim». Castaño diu que l'autobús municipal «és un servei públic» i que «no ha de ser rendible sinó útil». Una usuària, Susana Infantes, critica que «per fer el transbord, a més, hem de tornar a pagar, quan altres veïns de Reus poden arribar al seu metge directament sense haver de fer-ho».

En aquest sentit, fonts municipals concreten que «Reus Transport estudia la viabilitat d'atendre la petició dels veïns de Sol i Vista i fer que el bus passi pel CAP de Sant Pere en comptes de fer-ho pel Camí de l'Aleixar com passa ara». «En tot cas, aquest canvi no és possible aquest 2021 però no es descarta poder-lo fer més endavant», detallen les mateixes fonts.

Parada a la carretera d'Alcolea

Castaño valora que al barri Sol i Vista «hi ha prou freqüències» però es queixa que, en cap de setmana, «l'últim bus passa a les set de la tarda» quan «el normal seria que acabés més tard». L'entitat veïnal també ha sol·licitat a l'ajuntament «que faci una nova parada a la carretera d'Alcolea, a la zona on hi ha el Can Vicenç, perquè també hi ha una farmàcia i algunes altres coses», explica Castaño, que diu que «igualment caldria ubicar allà un pas de vianants o bé un semàfor per travessar». Fins ara, «no hem obtingut resposta», tot i que l'associació té programada en els pròxims dies una reunió amb l'empresa Reus Transport. Castaño també recorda que «ens havien dit que posarien en marxa una prova pilot per a l'institut, perquè aquí el 99% dels nens van a l'INS Gaudí i cal un autobús». «Ara, hi ha un bus però comença aquí i passa per tot Reus, i es planteja que no hagi de fer tot el tomb, en alguns dels viatges», afegeix, i conclou que «cal posar facilitats a pares i alumnes».

Per la seva banda, i des de la presidència de l'Associació de Veïns El Roserar de Mas Iglesias, Francesc Jornet reclama que el bus urbà «faci un recorregut més ampli pel barri» perquè hi ha zones que han crescut en població o on el servei ha quedat més llunyà i demana, paral·lelament, «que el bus circuli els cap de setmana, perquè ara no ho fa i nosaltres també tenim dret a anar al centre els dissabtes i diumenges». «Que la L-60 doni servei també els caps de setmana és una petició dels veïns que Reus Transport i l'Ajuntament coneixen prou bé. Ara no està previst, però no es descarta ampliar el servei quan sigui possible», asseguren fonts municipals.

tracking