Diari Més

Patrimoni

Un 'escape room' posa emoció i reptes a l'experiència del Gaudí Centre de Reus

El museu estrena l'aventura 'L'enigma de Takeshi Nazo', visites, tallers i un nou web d'entrades

El nou joc per a grups convida a obrir una caixa misteriosa que un japonès va deixar a l'equipament.

Un 'escape room' posa emoció i reptes a l'experiència del Gaudí CentreOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gaudí Centre renova les seves propostes coincidint amb l'arribada del bon temps i posa en marxa un escape room, visites lúdiques i tallers manipulatius. L'activitat més singular és l'escape room, sota el nom L'enigma de Takeshi Nazo, que convida els jugadors a recórrer el museu tot buscant cofres i seguint pistes amb el mòbil, a través de codis QR.

El relat gira al voltant del pas de Takeshi Nazo, un japonès apassionat de l'obra de Gaudí, per l'equipament reusenc, on va deixar una caixa misteriosa amb una nota que deia que qui l'aconseguís obrir es podria quedar el tresor que conté. Per resoldre els enigmes, cal que els participants s'involucrin en l'exposició, coneguin els interactius i observin les maquetes, les imatges i altres elements. El grau de dificultat de l'escape room augmenta d'un cofre a l'altre, a mesura que se superen reptes. Qui aconsegueix saber tant sobre Gaudí com sabia Nazo s'endú el premi, que tindrà forma d'objectes promocionals o altres.

Amb això, el Gaudí Centre espera apropar la història de l'arquitecte a un sector concret i difondre els continguts de manera distesa però rigorosa. La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, expressava ahir que «volem donar a conèixer la figura de Gaudí a tot tipus de persones i fomentar les visites d'aquells que són més joves» amb «aquesta activitat en un format que no és el que s'ofereix habitualment». La durada de l'escape room és d'aproximadament una hora i el màxim de participants és de 6 persones per grup.

De la ceràmica a la marqueteria

També s'ha dissenyat una visita guiada que es desdobla per a un públic general o per al públic familiar. Es tracta de Descobrim l'Antoni Gaudí. Del Geni a la persona. La que s'adreça al públic general seguirà l'evolució de la vida de Gaudí mitjançant tot un seguit de recursos visuals, interactius i d'àudio, així com materials específics, i permetrà descobrir curiositats. Les famílies al seu torn, tindran per davant diferents reptes a través d'àudios o imatges. Les visites s'allarguen una hora, amb grups de 20 persones màxim i tenen el mateix preu que l'entrada al museu, sense que suposin un increment. Finalment, pel que fa als tallers creatius, n'hi haurà dos: un de ceràmica, que es diu Decora la teva rajola fent servir trepa. T'animes?, i un altre que incorpora la marqueteria, anomenat Convertim-nos en ebenistes per una estona. Som-hi!. Els tallers s'orienten a la manipulació de diferents materials i l'ús de diferents tècniques. Són a partir de 5 anys i costen 5 euros per participant.

Aquest cap de setmana hi ha un tast gratuït de les experiències. Avui s'ofereix l'escape room a les 18 h., demà hi ha la visita familiar a les 17 h., i diumenge, visita general a les 12 h. El Gaudí Centre també ha posat en marxa una nova plataforma de reserva de visita i venda d'entrades en línia, https://ticket.reusturisme.cat, compatible amb la venda física a l'equipament.

tracking