Diari Més

Mobilitat

Reus aposta per un tramvia amb xarxa pròpia i integrat a la ciutat

El consistori creu que el nou projecte serà una bona oportunitat per estructurar i cohesionar el territori

Visió final del tren-tramvia del Camp de Tarragona.

El tren-tramvia unirà Cambrils, Salou i Vila-seca i arribarà a Tarragona i Reus per la via actualACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus presentaràles al·legacions al projecte del tren tramvia del Camp de Tarragona en les que defensaràque es prioritzi la flexibilitat i la integració urbana, i la participació directa del territori en el disseny projecte. El consistori ha manifestat la necessitat de refermar el compromís que la ciutat de Reus estigui connectada a la infraestructura tramviària.

El consistoricreu que la tipologia d'infraestructura que dona millors possibilitats a la ciutat és la de tramvia-tramvia, que comporta una mobilitat totalment independent de la ferroviària. Model que no estaria supeditat a la gestió compartida amb ADIF i per tant seria una gestió única independent.

El tipus de combois d'aquest model tenen una major flexibilitat d'integració urbana, cosa que facilita la possibilitat de creixement de la xarxa tramviària i per tant de la connectivitat. Igualment, pot donar lloc a projectes d'integració i transformació urbana que millorin l'accessibilitat en diferents mitjans de transport a la ciutat.

A més a més, reclamaràla reactivació de la Taula tècnica de treball entre els municipis de Camp de Tarragona i la Generalitat i que es faci una planificació territorialamb la incorporació de la xarxa del tramvia al Pla Director Urbanístic de l'àrea metropolitana de Tarragona.

El nou projecte seràuna bona oportunitat per estructurar i cohesionar el territori, segons el consistori. Com també ho és sumar un nou mitjà de transport públic que faciliti la mobilitat interurbana dels municipis del Camp de Tarragona.

tracking