Diari Més

Empresa

El projecte per omplir locals buits als ravals Robuster i Sant Pere de Reus, en marxa

La primera cita entre govern i propietaris prioritza l'obertura de comerç sostenible per davant de l'oci

Un instant de la reunió que es va portar a terme ahir.

El projecte per omplir locals buits als ravals Robuster i Sant Pere de Reus, en marxaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de l'Ajuntament per omplir 25 locals comercials buits als ravals de Robuster i Sant Pere, Reus Espais Vius, va començar a caminar ahir amb la primera reunió amb propietaris d'aquests locals, que va celebrar-se a l'antic Hospital. En la cita, tal com detalla el regidor d'Empresa, Carles Prats, van tenir representació el 80% d'aquests punts desocupats. «Els hi hem explicat el projecte, l'enfoc que li volem donar i la idea que això és un tema a tres bandes: la col·laboració dels propietaris, la intervenció per part de l'Ajuntament a través dels serveis d'emprenedoria i els emprenedors, a qui volem animar amb les línies de subvenció que obrirà la regidora per fomentar el comerç en aquesta zona», sosté Prats.

La iniciativa Reus Espais Vius, que necessitarà dos anys per culminar, contempla també que el consistori obri diàleg amb els amos dels locals per ajustar els preus dels lloguers al mercat i que, mentre no s'ocupin, siguin guarnits «per fer-los més atractius».

A la reunió es va parlar precisament sobre «els espais de transició, que suposa tenir els locals nets i que puguem fer un tipus d'actuació artística en els aparadors per poder portar gent a fer alguna ruta o alguna activitat de dinamització i donar una visió d'un eix amb possibilitats d'activitat comercial i més amable». I hi va intervenir «un agent de la propietat immobiliària per oferir una visió sobre com està el mercat i exposar alguna experiència d'alguna altra ciutat de l'entorn on s'han buidat alguns locals i on costa molt omplir-los», així com BB Intervencions. Igualment «es va explicar el projecte similar que es va executar a Vic» i «esperem que a Reus, on l'Ajuntament està fent l'acompanyament ja des del principi, tingui un percentatge de resultat prou important», afegeix Prats. La dotació inicial de les subvencions per mirar d'atraure i involucrar els emprenedors s'ha fixat en uns 150.000 euros.

Accions artístiques, a la tardor

«La conclusió és que, a falta de concrecions, tothom ha vist bé el projecte», assegura Prats, que diu que «una cosa que ha sortit en la trobada és que –els propietaris– volen que s'hi posi aquest tipus de comerç que és més amable, sostenible i positiu; no estan gaire a favor que sigui tema d'oci nocturn i de restauració, veuen que no els interessa».

Primer de tot, «el que necessitem és que els locals guanyin en imatge i, a partir d'aquí, anirem fent tota una sèrie d'actuacions, activitats de dinamització», afegeix Prats, que explica que «a través de la regidoria de Cultura ens platejaran el projecte artístic que es preveu a la zona i tot això animarà el lloc». Serà «a la tardor» quan es podran veure guarnits els primers locals, ja que «ara s'està mirant com ho fem, valorant l'actuació per determinar de quina manera ho plantegem i estudiant-ho». Pel que fa als preus dels lloguers, el regidor ha percebut «bona predispocisió» a cenyir-los al mercat, tenint en compte també que «hi ha locals que porten fins a deu anys tancats». En resum, la primera presa de contacte pel Reus Espais Vius «ha estat molt positiva», conclou Prats.

tracking