Diari Més

Societat

Les façanes i els carrers s'ompliran de decoracions florals i roses pel projecte 'Roses de Reus'

Les decoracions estaran exposades des de dijous vinent, 6 de maig i fins diumenge 9 de maig

Imatge de la presentació del projecte 'Roses de Reus'.

Les façanes i els carrers s'ompliran de decoracions florals i roses pel projecte 'Roses de Reus'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria de Promoció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus dóna el tret de sortida al projecte 'Roses de Reus', una iniciativa pensada com a festa d'homenatge a la rosa, l'emblema de la ciutat.

D'acord amb el Centre de Lectura, s'ha volgut fer coincidir 'Roses de Reus' amb el Concurs Exposició Nacional de Roses que organitza l'entitat. L'objectiu de l'Ajuntament, que ha comptat també amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, és col·laborar amb el Centre de Lectura i participar a la mostra, obrint-la a la ciutat i portant-la als carrers.

Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat, ha explicat que «ens agradaria que en un futur tota la ciutat pugui sentir-se'n protagonista de 'Roses de Reus' i hi participi d'alguna manera».

La iniciativa de 'Roses de Reus' és de la regidoria de Promoció de Ciutat, mitjançant l'Agència Reus Promoció, a la qual s'hi ha sumat la regidoria de Via Pública amb les seves brigades, i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració del Centre de Lectura, l'Escola d'Art i Disseny de Reus i l'Institut d'Horticultura i Jardineria de Reus. També s'hi ha sumat les entitats comercials de la ciutat: el Tomb de Reus, la Unió de Botiguers i el Pallol. La Casa Navàs també s'ha incorporat a la iniciativa. I, finalment,els veïns de la Plaça Mercadal també seran a «Roses de Reus» Per a la propera edició podrem també comptar amb el Centre Comercial La Fira i amb la Cambra de Comerç de Reus que ja han mostrar el seu interès en participar a Roses de Reus.

La regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, ha explicat que «l'especificitat de 'Roses de Reus' seran les decoracions florals de façanes i d'espais singulars amb roses naturals. L'eix principal de l'activitat serà precisament aquest emblema de la nostra ciutat».

Les decoracions estaran exposades des de dijous vinent, 6 de maig i fins diumenge 9 de maig. Ocuparan tres façanes de la ciutat.

Al Palau Bofarull hi haurà 'Camí cap a l'Art', amb unaestructura feta amb una malla plena de la clàssica rosa Freedom (vermella). Aquesta actuació és de les dues alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Reus, Laia Zàfora i Ainhoa Godall.

Al Palau Municipal seu de l'Ajuntament de Reus hi haurà una pluja de roses als balcons .S'utilitzarà una malla metàl·lica on s'enfilaran les roses Freedom (vermella). Aquest muntatge és de les alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Reus, Miriam Roig i Yiqian Zhu.

I finalment ala porxada del Gaudí Centre hi haura la 'Llum Jujoliana'.una sèrie de làmpades d'estil jujolià es col·locaran al sostre de la porxada d'entrada al Gaudí Centre. En aquest cas s'utilitzaran roses de 4 colors: vermella -Freedom-, taronja -Orange-, groga -Brighton- i blanca -Mondial- barrejades amb altre tipus de planta verda. L'actuació s'ha fet a càrrec dels alumnes de l'Institut d'Horticultura de Reus: Etna Capmany i Pau Anglès.

El muntatge s'iniciarà dimecres, 5 i el desmuntatge el matí de dilluns, 10 de maig.

Paral·lelament a les decoracions, el Centre de Lectura, amb la col·laboració de la Brigada de Jardineria de l'Ajuntament, decorarà amb roses el seu vestíbul, per donar pas el dissabte dia 8 de maig, al lliurament de premis del Concurs fotogràfic del 74è Concurs Exposició Nacional de Roses, a les 12:00 h al Teatre Bartrina.

Finalment, pel que fa a les entitats comercials de la ciutat, La Unió de Botiguers, El Tomb de Reus, i El Pallol, regalaran roses o decoraran els aparadors dels seus establiments amb elements relacionats amb el món d'aquesta flor tan característica de la ciutat.

tracking