Diari Més

Oci

Discoteques i sales de ball de Reus s'adapten com a bars i oferiran 'tardeo'

Mentre alguns seguiran tancats, locals com La Fàbrica i la Sala New York es preparen per oferir un servei de tarda

Una imatge d'arxiu de l'exterior de La Fàbrica.

Discoteques i sales de ball de Reus s'adapten com a bars i oferiran 'tardeo'Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Algunes discoteques i sales de ball de Reus han tramitat la llicència de bar i optaran per reformular temporalment el seu negoci, coincidint amb la previsió que aquest segon tipus d'establiment podrà allargar l'activitat fins a les 23 h. a partir del pròxim dia 9 de maig, i apuntar-se al que anomenen tardeo. És el cas de La Fàbrica, des d'on el seu gerent, Josep Maria Tintoré, explica que del cap de setmana del 14 al 16 endavant «si tot va bé, obrirem com a bar en sessió de tarda, farem tardeo en principi els dijous, divendres i dissabtes». L'establiment crearà «una unitat d'actuació» amb el restaurant La Bella Itàlia, ubicat a només uns quants metres, i «així es podrà menjar aquí».

Segons detalla Tintoré, «anar de zero a alguna cosa ja és important» i funcionar com a bars «ens permet obrir i fer un símil d'oci» a curt termini. En aquests «14 mesos en què no hem tingut ingressos», els negocis «hem acumulat una gran motxilla econòmica» en forma, per exemple, de «crèdits ICO», que «ens costarà molt treure'ns de sobre». Pel que fa a l'obtenció de la llicència de bar, el gerent de La Fàbrica explica que la idea va sorgir «a mitges» amb l'Ajuntament, que «ens va dir que podíem sol·licitar-la, i vam aprofitar a fer-ho durant la covid», i «realment no hi havia d'haver problema perquè, com a discoteca, els requisits a què hem de respondre són més elevats». La intenció és ara obrir els dijous, divendres i dissabtes de 19 a 23 h. i que els clients tinguin opció de menjar.

Un projecte similar prepara la Sala New York, que en els últims mesos ja va posar en marxa una proposta de vermuts i que, a partir de mitjans de mes, la mantindrà «però també obrirem a les tardes, de tardeo, els divendres i dissabtes». La seva responsable, Loli Alcaide, concreta que «com a oci nocturn era impossible obrir i, al març, vam decidir fer vermuts», i apunta que «el nostre és un ambient molt familiar i, tot i que la ubicació és en un polígon, estem rebent molt de suport». Aquest mes, quan l'horari dels bars s'allargui fins a les 23 h., «farem el que ja vam fer quan vam sortir del confinament i estarem de 19 a 22.30 o a 23 h., per prendre alguna cosa i amb una mica de patates i pintxos», gràcies a que «al seu moment també vam tramitar la llicència de bar». Alcaide lamenta que, amb la covid, «planificar no ens ha servit de massa perquè les coses canvien d'un dia per l'altre» i, per això, «esperarem a que es faci efectiu l'horari per posar-nos en marxa». «En l'oci nocturn hem perdut el 100% i arribem aquí amb una motxilla molt pesada», conclou.

Els dos negocis coincideixen que l'adaptació com a bars serà «provisional» i que la intenció és, «tan aviat com sigui possible, recuperar el nostre esperit i el que fèiem sempre». «Quan es pugui obrir a la nit, ho farem», apunta Alcaide, i Tintoré diu que «el futur ens il·lusiona i esperem que la cosa vagi a més, tenir continuïtat i que molt aviat tornin les discoteques».

«Ens cal un mínim de garantia»

Per contra, també hi ha locals que prefereixen mantenir-se a l'espera que la normativa covid contempli la reobertura de l'oci nocturn com a tal. En aquest aspecte, «no ho hem descartat al 100% però, en principi, nosaltres no obrirem perquè no som un bar», explica Josep Vila, responsable del Sabana, que diu que «necessitem tenir un mínim de garanties per a tothom en el sentit d'estar segurs que no haurem de tornar a tancar al cap de cinc setmanes, també pels treballadors, i el que volem és obrir com a discoteca». Vila subratlla que «tenim unes despeses fixes molt elevades» i el sector «ens hem vist completament abandonats i ja ni tan sols se'n parla». Al capdavant de La Chismosa, David Martínez també ha optat per no reobrir «almenys fins que no ens deixin estar fins les 2 h.» perquè «si tanquem a les 23 h. hauríem d'oferir sopars i no podem invertir i muntar una minicuina si no sabem quant durarà això».

tracking