Diari Més

Habitatge

Un incendi al carrer Roseta Mauri de Reus treu a la llum l'ocupació de tallers

El succés recorda el passat incendi de les naus de l'avinguda Pere Cerimoniós i Prous i Vila

La nau on, el diumenge 25 d'abril, van cremar mobles i un sofà.

Un incendi al carrer Roseta Mauri de Reus treu a la llum l'ocupació de tallersOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'incendi en un antic taller de reparació de vehicles del carrer Roseta Mauri de Reus ha tret a la llum pública l'ocupació d'algunes de les naus industrials en desús que s'ubiquen en aquest punt de la ciutat. Bombers de la Generalitat van haver d'intervenir, el passat diumenge dia 25 d'abril, per un foc declarat a l'interior del número 11. Hi van actuar un total de quatre dotacions. Dins de la nau van trobar-se brossa, neumàtics i mobiliari divers. De fet, el foc va calcinar, segons detallen fonts de Bombers, un sofà i armaris.

L'avís el va donar un testimoni que va veure que de la nau sortia fum negre, segons les mateixes fonts, quan faltaven pocs minuts per les sis de la tarda. A l'exterior de la façana es podien apreciar encara ahir senyals de l'episodi. El cos de salvament va escorcollar la construcció sense trobar-hi cap persona i l'incendi no va deixar ferits. La presència de mobles, però, indica que algú estaria fent vida a l'espai de l'antic taller.

La situació diuen conèixer-la els veïns de la zona, que indiquen que «almenys des de fa dos anys» aquesta nau –i alguna altra del mateix carrer, on també hi ha negocis amb activitat– està «ocupada». Encara que alguns apunten que els ocupes no són problemàtics i no es posen amb la gent, sí que detallen que a l'entorn de les construccions han observat que hi ha moviment de drogues i que això els fa mantenir-se alerta, per exemple, si els seus fills han de passar per aquí. Expliquen, també, que el propietari de la nau es localitzaria fora de Reus i que la construcció ja hauria estat tancada amb anterioritat per mantenir-la buida. Els veïns també haurien recollit fa un temps signatures amb la mateixa finalitat. Que diumenge hi hagués un incendi els preocupa.

El passat 25 d'abril, Bombers van donar l'incendi per controlat a les 18.11 h. i les flames van resultar definitivament extingides cap a les 18.18 h., moment en què van iniciar-se les tasques de ventilació. No hi va haver cap persona ferida.

Naus tapiades

Els fets i el seu context recorden i molt als que van tenir lloc fa alguns mesos i a només uns metres de distància, a les naus de l'avinguda Pere Cerimoniós i el carrer Prous i Vila. Allà, gairebé totes les construccions albergaven persones que hi habitaven en situació irregular i precària. Després d'anys, i de denúncies públiques dels veïns, a l'octubre del 2020 hi va haver un incendi i l'Ajuntament va acabar tapiant tota l'illa del que havien estat tallers mecànics. Només en va quedar un, d'obert, on vivia un home que va negar-se a abandonar el lloc sense una ordre judicial que l'obligués a fer-ho. Fa un parell de mesos, a principis de març, el seu cos va ser trobat sense signes de violència a dins de la nau que de la qual havia fet casa seva. Pocs dies després, l'Ajuntament havia tapiat també aquesta nau. Els veïns de Roseta Mauri descarten que ocupes de Pere el Cerimoniós s'hagin traslladat aquí.

tracking