Diari Més

Municipal

Reus obre una altra línia d'ajuts socials per pagar els rebuts d'IBI, aigua, brossa i guals

L'any passat es van rebre més de 2.000 sol·licituds

Façana de l'Ajuntament de Reus.

Ajuntament de ReusAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus té previst obrir aquesta setmana una altra línia de subvencions per a famílies desfavorides, gestionades per la regidoria d'Hisenda, amb les que es bonifiquen els rebuts de l'IBI, aigua, brossa i guals. La partida econòmica de la convocatòria és de 219.700 euros, ampliables fins a 327.700 euros. La convocatòria es publicarà al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona de manera conjunta amb la dels ajuts a la pobresa energètica, anunciada la setmana passada, amb l'objectiu de facilitar la tramitació dels sol·licitants que, d'acord a les bases, tenen perfils socioeconòmics semblants. L'any passat es van rebre més de 2.000 sol·licituds, de les quals se'n va resoldre favorablement 1.500 i escaig. N'hi ha 127 pendents.

Del total de sol·licituds resoltes, el 75% s'ha tancat de manera favorable, és a dir, amb la concessió de la subvenció a la família sol·licitant. L'import total concedit l'any 2020 en les ajudes de les quatre línies d'aquesta convocatòria va sumar 165.000 euros. No es va arribar al topall màxim previst, però la regidora d'Hisenda de Reus, Mariluz Caballero, creu que enguany les sol·licituds aniran a més.

«Aquesta línia i les ajudes a pal·liar la pobresa energètica és el paquet d'ajudes de més pressupost que es gestiona des d'aquest ajuntament; tenim una política de subvencions és molt potent i en l'actual context econòmic i social hem d'estar més que mai al costat de la gent», ha destacat.

Les línies d'ajuts

En el rebut de l'aigua es pagarà, per la factura emesa des dels mesos de gener a setembre, com a màxim les següents quantitats: 70 euros de l'import anual pagat per a unitats familiars d'un sol membre, 100 euros en famílies de dos membres, i 140 euros si són superiors als dos membres.

Pel que fa a les escombraries, la quantia de l'ajut serà l'equivalent al 80% de la taxa de l'any en curs pagada pel beneficiari de la subvenció. Sobre l'IBI, serà del 25% de la quota de l'impost, i en guals, si es presenta una determinada situació de mobilitat, podrà ser del 50% o fins al 80%.

tracking