Diari Més

Policial

La FAVR demana al nou cap de la Urbana de Reus més presència policial i combatre la droga

Les entitats veïnals obren diàleg amb Pedro Muñoz, qui recentment ha rellevat Ricard Pagès al càrrec

Imatge d'arxiu d'agents de la Guàrdia Urbana al Santuari.

La FAVR demana al nou cap de la Urbana més presència policial i combatre la drogaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d'Associacions de Veïns de Reus (FAVR) demana al nou cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Muñoz, «més presència policia als barris i una mica més de seguretat, sobretot en temes d'ocupes i de drogues», tal com detalla en president de l'entitat, Marcos Massó. Muñoz, que va ser nomenat al càrrec a mitjans de febrer com a relleu de Ricard Pagès, va presentar-se a les associacions a finals de la setmana passada a través d'una primera reunió per intercanviar punts de vista sobre la situació al municipi.

La intenció, segons informava llavors l'Ajuntament en una nota, és mantenir la política de proximitat que «preveu un paper destacat per a les associacions de veïns» de la ciutat. En aquest aspecte, Massó precisa que «pel que ens ha explicat, sembla ser que la línia serà continuista, que la intenció serà similar a la que hi havia abans: que Reus sigui una ciutat controlada». També, amb tot, les reclamacions dels barris «continuen sent les mateixes que fa molt de temps, perquè els problemes segueixen estant vigents», afegeix Massó, que demana un increment de patrulles policials.

En aquest aspecte el president de la FAVR no dubta que «la policia fa tot el que pot, amb els recursos que hi ha» i expressa que «ens diuen que hi ha diversos torns i que els agents són els que són». «Nosaltres sempre demanem més, però hi ha un nombre limitat d'agents», diu. La Guàrdia Urbana compta avui, segons les darreres dades fetes públiques per l'Ajuntament, amb un total de 150 agents. Són, en realitat, tots els efectius –el global dels integrants de la plantilla, independentment de la seva categoria– que formen part del cos a data de gener d'aquest 2021. La xifra és molt similar a la de 15 anys enrere, tot i que la població ha crescut. Amb tot, els barris «tenim un caporal que ens truca i es troba amb el president cada certs mesos, està en contacte, ens pregunta i hi ha una relació bastant directa», el nou cap «té també aquesta voluntat i ens ha facilitat tot perquè hi puguem contactar de manera fàcil i ràpidament».

D'altra banda, i en aquesta nota etapa que ara obre la Guàrdia Urbana de Reus, la FAVR també reclama «que es miri de posar una solució a la qüestió de les ocupacions il·legals d'habitatges, a les ocupacions associades amb la delinqüència», que «no es limiten només a determinats barris, sinó que al final està present en molts» i que «inquieta els veïns». Massó entén que «més enllà de la feina que pugui fer la policia, també hi ha els jutjats, i estic segur que no tenen la força necessària».

Les derivades de les ocupacions

«Molt vinculada a les ocupacions de pisos apareix també la droga», apunta el president de la FAVR, i afegeix que aquest «és un problema molt real: darrerament hem vist moltes batudes a diferents zones, que agafen gent venent droga, gent que té plantacions de marihuana connectades a la llum… Sovint acostumen a ser les mateixes persones i arriba un moment que, de tant de detenir-los, la policia ja els coneix, ja saben quin és el seu nom», precisa, i diu que «també hem de ser conscients que la seva funció és aquesta, fer la detenció, i que si després tornen a estar al carrer no és cosa de la policia que això no passi». «Les ocupacions i la droga són ara mateix les dues grans preocupacions als barris que la policia ha de combatre en la mesura que pugui», conclou Massó. La Urbana prepara noves cites per explicar l'organigrama i els plans de protecció.

tracking