Diari Més

Medi Ambient

La riera de l'Abeurada de Reus s'arranjarà per evitar inundacions i obrir un vial

L'actuació, pressupostada en 243.000 euros, «protegirà les zones urbanes de possibles avingudes»

Una image de la zona on es faran les obres

La riera de l'Abeurada de Reus s'arranjarà per evitar inundacions i obrir un vialOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tram de la riera de l'Abeurada, al voltant del camí del Mas de la Sena i del Col·legi Francès i el Reddis, viurà obres de millora. La Junta de Govern aprovarà inicialment en la sessió d'avui el projecte d'arranjament d'una part de la riera, orientat a evitar inundacions. El pressupost base de licitació de les obres, tal com concreten fonts municipals, s'ha fixat en 243.341 euros, amb l'IVA inclòs.

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, especifica que el projecte «protegeix l'entorn i les zones urbanes del perímetre de possibles avingudes» i precisa que igualment «resol l'accés a les parcel·les amb un nou vial fora de la zona d'inundabilitat». Els treballs «són necessaris per protegir l'entorn davant fenòmens meteorològics extrems, cada cop més freqüents, i anticipar-nos a circumstàncies adverses», afegeix.

Accés a les propietats

La intervenció, segons l'Ajuntament detalla, consistirà en l'arranjament de la riera «per protegir d'avingudes l'espai inundable actual, que afecta la zona urbana» i inclourà «l'obertura d'un nou vial» el qual quedarà traçat «al marge esquerre de la riera». El vial que es generi en aquest punt del terreny «dotarà d'accés segur a les propietats» que hi ha repartides per la zona.

Les feines que s'executaran a la riera de l'Abeurada inclouran treballs de desbrossada del terreny, enderrocs i moviments de terres, pavimentació i senyalització, entre altres, i abastaran també la formació d'un terraplè i tancaments perimetrals de les finques. El projecte encara s'ha de sotmetre al tràmit d'exposició pública el qual, tal com indica l'Ajuntament, s'allargarà durant un total de 30 dies. De la mateixa manera, caldrà completar la sol·licitud d'un informe previ a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), de conformitat amb la legislació vigent. Serà una vegada el projecte hagi quedat ja plenament aprovat per l'ACA que, en el cas que no es produeixin al·legacions en l'exposició pública, es podrà licitar l'obra i tirar-la endavant.

Les actuacions en aquest tram de la riera de l'Abeurada també es troben pendents que es resolgui una sol·licitud de subvenció. L'aprovació inicial del projecte per part de la Junta de Govern Local, que ha de materialitzar-se en la sessió d'avui mateix, serà el primer dels tràmits. La zona on s'actuarà pateix sovint problemes relacionats amb l'aigua. L'execució dels treballs hauria d'acabar de forma definitiva amb aquest inconvenient.

tracking