Diari Més

Sergi Nix, un nom que es vol fer sentir

El jove reusenc ha llençat al mercat els seus primers temes com a productor musical

Sergi Nix és el nom artístic del reusenc Sergi Llusà Roig.

Sergi Nix, un nom que es vol fer sentirCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Martin Garrix, Avicii i Alan Walker són tres grans noms de la música i la producció musical internacional. Són, també, els tres miralls en els quals es vol veure reflectit Sergi Nix, nom artístic del jove músic reusenc Sergi Llusà, estudiant de piano al Conservatori i productor musical en el seu temps lliure.

El Sergi, que la setmana que ve farà 15 anys, va saber què volia quan encara era un nen: «Tot va començar quan tenia set anys, un estiu en què vaig sentir Martin Garrix. En aquell moment vaig decidir que jo també volia produir música i li vaig demanar al meu pare que m'instal·lés el programa FL Studio. A partir de llavors, vaig començar a experimentar». En els seus inicis, Garrix, Avicci i Walker també van treballar amb aquest programa, detalla el Sergi. «Es tracta d'un programa que té llibreries d'instruments, com guitarres, pianos o acapellas. El que jo faig és muntar l'estructura, les melodies i la cançó. Després masteritzo i equalitzo perquè soni bé», explica.

En aquesta aventura el jove music té la complicitat del seu pare, qui de jove havia fet de DJ, i que va ajudar-lo a arrencar. «Tot ho ha après de manera autodidacta», assegura la mare, Encarna García. «Penso que el cas del Sergi pot ser un bon exemple per als joves, perquè amb esforç i molt de treball està aconseguint fer realitat el seu somni», afirma.

A dia d'avui Sergi Mix ha publicat tres temes: You Can Feel, All I Wanna i So Right, que es poden escoltar a les plataformes digitals i que també han començat a sonar en algunes ràdios locals i Loca FM. Un dels seus últims projectes ha sigut participar en el concurs de remixs del tema The Business del mundialment conegut DJ Tiesto. «Hi van participar moltíssims productors de tot el món. En el meu cas, jo ho vaig fer amb una cançó d'un estil molt diferent de l'original», explica Nix.

En l'actualitat el Sergi està estudiant tercer curs de Grau professional al Conservatori de Música de Reus, però té la mirada posada en el camí de la música electrònica. «En un futur, m'agradaria dedicar-me i viure de la producció musical», afirma. A casa, té el suport dels pares. «Aquest era un món molt desconegut per a mi, però té tot el meu suport, perquè veig que és la seva passió i s'hi dedicarà de totes maneres, així que estarem al seu costat», confirma l'Encarna.

Sergi Nix en una sessió de producció.

Sergi Nix, un nom que es vol fer sentirCedida

tracking