Diari Més

Societat

Reformen i posaran en lloguer habitatges de la Casa dels Mestres de Reus

En un principi, s'intervindrà en tres pisos que es troben buits i disponibles

L'estat en què es troba l'interior d'un dels immobles.

Reformen i posaran en lloguer habitatges de la Casa dels Mestres de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per reformar un total de tres pisos integrats a l'edifici de la Casa dels Mestres. En detall, intervindrà sobre habitatges de la planta baixa i del primer pis, i també modificarà els baixants generals de recollida d'aigües. En tot plegat invertirà 86.468 euros, amb l'IVA inclòs, i aproximadament tres mesos de feina a partir de l'inici de les obres. Els treballs acaben de sortir a licitació.

Els tres habitatges que esperen obres es troben actualment en desús i, tal com especifica la documentació que guiarà les feines, la finalitat de la intervenció és «condicionar-los als nivells exigibles d'habitabilitat que marca la normativa vigent» per tal de de «poder posar-los en condicions d'ús òptimes per a famílies del municipi que ho requereixin». Els treballs compten amb un ajut de la Diputació de Tarragona i es busca aprofitar aquesta actuació en l'interior dels immobles per realitzar a la vegada les obres de rehabilitació dels elements comuns de sanejament que es troben en mal estat. El projecte concreta que la intenció és «aconseguir que els pisos no només compleixin els requisits d'habitabilitat previstos per llei sinó que també siguin habitatges dignes» i que els treballs permetran «augmentar la capacitat d'habitatges socials de propietat municipal». Pel que fa a la realització dels nous baixants, es vol «donar solució a la problemàtica generada en els pisos situats en la planta baixa de cadascuna de les escales per filtracions i embussaments que s'estan repetint ara força sovint».

Els treballs inclouen renovació de paviments, instal·lacions, llumeneres o el repintat de portes, depenent de les necessitats que presenti cada pis.

tracking