Diari Més

Urbanisme

El raval Santa Anna de Reus tindrà accés wifi, videovigilància i detector de cues

L'obra per convertir el tram més proper a Prim en zona de vianants havia d'estar ja en marxa, però va tard i s'iniciarà a la tardor

Una recreació de l'aspecte que tindrà el raval quan es transformi.

El raval Santa Anna de Reus tindrà accés wifi, videovigilància i detector de cuesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La transformació del raval Santa Anna en zona per a vianants inclourà el desplegament de càmeres de videovigilància en aquest punt de la ciutat, que també s'incorporarà a la xarxa de wifi municipal i inclourà una nova pantalla informativa sobre l'estat del trànsit, segons detalla el projecte, que ahir va entrar en la fase d'exposició pública. L'inici de l'obra d'un primer tram, entre la plaça Prim i el carrer Santa Anna, l'havia fixat el govern per passada la Setmana Santa, però s'ha endarrerit i arrencarà finalment a la tardor, segons apunten fonts municipals, sense que s'hagi concretat una data. El pressupost global dels treballs és de 429.645 euros i el termini d'execució se situa en uns quatre mesos.

Les càmeres, el wifi i la pantalla de trànsit es configuren com a part del paquet d'intervencions de «l'estratègia Reus Smart City» que l'Ajuntament vol implementar al llarg del raval, igual que el sistema de control d'accés de vehicles a través pilones amb lectura automatitzada de matrícules que s'hi instal·larà. Pel que fa a la videovigilància, les càmeres comptaran amb «resistència antivandàlica» i detecció de moviments. Enregistraran les imatges de forma local i també al sistema central de la sala de control de la Guàrdia Urbana en un servidor ja existent. Totes les gravacions es realitzaran durant les 24 hores del dia i fins a un màxim de 30 dies, per detecció de moviment i sense captar àudio. Al seu torn, la pantalla de trànsit anirà localitzada en l'encreuament entre el carrer del Doctor Robert amb el de la Selva del Camp. El dispositiu tindrà una forma molt similar a les altres que ja operen al municipi i disposarà d'un detector de cues que li permeti advertir d'episodis de congestió de vehicles al raval. També s'hi oferirà cobertura de la xarxa de wifi municipal Reus Wifi.

Pilones amb lector de matrícula

Les pilones amb identificació automatitzada de les matrícules són «el servei més innovador i diferenciador de l'actuació», tal com precisa el projecte, i el pas dels vehicles autoritzats al raval s'articularà «per lectura de matrícula o per identificació d'un telèfon que truqui a un número que tindria la pilona gràcies a la SIM mòbil que s'hi posarà». El lector de matrícules, «a partir de la identificació del vehicle i en funció del perfil de la persona que vulgui accedir, seguint el calendari i l'horari permesos, autoritzarà o no l'entrada i enviarà, en cas favorable, un senyal a la pilona a través d'una de les seves sortides perquè aquesta baixi». L'aplicació de control i monitoratge que hi anirà vinculada «es visualitzarà en les pantalles de videowall ja disponibles a la sala de control de la Guàrdia Urbana de Reus».

El projecte preveu la retirada de tres bancs de fusta, onze pilones i set papereres, així com dos semàfors. Es mantindran els pals de senyalització vertical i «l'arbrat existent es protegirà». La col·locació de nou mobiliari es realitzarà ocupant part de la calçada actual «a fi de donar a aquest tram del raval el caràcter de passeig». S'hi posaran quatre parklets, elements de fusta amb jardineria i plataforma d'estada que «permeten canviar la imatge del vial i generar nous espais de relació», i també una desena de cadires, tres bancs, una taula i diverses papereres. Les pilones s'ubicaran en la cantonada del raval Santa Anna amb el carrer santa Anna, la plaça Catalunya, el carrer del Mar cantonada amb el de l'Hospital i el carrer de Sant Llorenç cantonada amb raval de Jesús.

Fonts municipals especifiquen que l'aprovació del projecte s'ha fet «amb caràcter d'urgència» i que, per això, el termini d'exposició pública serà de quinze dies. Un cop aquest pas ja s'hagi completat, es publicarà la licitació de les obres. Les mateixes fonts sostenen que l'Ajuntament ha adaptat el calendari d'obres a la presentació del projecte per part de l'empresa, tenint en compte les adequacions a la covid i als processos administratius, i expliquen amb això el retard.

tracking