Diari Més

La quarta planta d'Horts de Miró de Reus serà per la covid-19 almenys fins finals de juny

L'espai va obrir a l'octubre de 2020 amb 25 places on fer aïllament i ara en té 21, i el govern vol aprofitar que s'ha equipat per ampliar la residència

Una imatge d'arxiu de l'arribada de les vacunes a l'edifici.

La quarta planta d'Horts de Miró de Reus serà per la covid-19 almenys fins finals de junyOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarta planta de la residència d'Horts de Miró continuarà funcionant com a espai d'aïllament covid, com a mínim, fins al 30 de juny. És la data que figura en el contracte recentment formalitzat entre el Departament de Treball i la Fundació Educativa i Social (FES), tot i que l'equipament ja havia començat a oferir servei, d'emergència, el 13 d'octubre del passat 2020. Les places, que des de llavors havien estat un total de 25, s'han reduït a 21 a partir del 31 de març.

Malgrat tot, i encara que el desplegament dels processos de vacunació ha fet millorar i molt la situació a les residències en els últims temps, Horts de Miró seguirà reservant la seva quarta planta com a dispositiu de suport covid almenys durant dos mesos més. En aquest dispositiu, la Generalitat inverteix 588.637 euros IVA inclòs.

La labor d'Horts de Miró ha estat de gran rellevància des de la irrupció del virus. En els primers quatre mesos i mig de funcionament, ja havia aïllat prop de 100 usuaris de residències de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i positius per covid-19, que procedien d'un total de 16 centres diferents. Abans de convertir-se en punt covid, la quarta planta d'Horts de Miró estava tancada i pendent que la Generalitat hi aprovés llits de residència ordinària. El centre s'ubica al damunt del CAP Reus IV i va posar en marxa la resta de plantes –a excepció de la quarta– al desembre de 2019 després de prop de set anys construït i en desús. Compta amb 29 places concertades de residents, separades de la planta covid.

Arribats al moment en què els índexs de la pandèmia permetin prescindir d'aquest espai, el govern municipal vol que passi, per fi, a funcionar com a residència. Així ho va manifestar, a preguntes del grup municipal de Cs, el regidor de Salut, Òscar Subirats, en el transcurs del ple de dijous. Subirats expressava que el fet que la quarta planta de l'edifici hagi estat ja habilitada «és una oportunitat» tot i que, tal com aclaria, l'habilitació que s'ha fet «tampoc no és en un sentit complet per aquesta segona utilitat de residència de gent gran, però sí que és un pas». Horts de Miró «continua fent-se servir com a lloc de destí en alguns casos en què ha estat necessari practicar aïllaments en les residències» i «és una certesa que aprofitarem aquesta ocasió per ampliar la residència de gent gran». El sindicat USITAC ha reclamat reiteradament el pas

El CAP Sant Pere

Subirats també va fer referència, igualment a preguntes del grup de Cs, al desdoblament del CAP Sant Pere. En aquest sentit, va dir que «encara no es donen les condicions per signar el conveni» que contindrà la data d'execució, i que «la ubicació està pràcticament tancada, però no està garantida». «La idea és contemplar un conjunt de serveis més enllà de la prestació sanitària i, per tant, facilitar l'estacionament de vehicles», va dir.

POSA'T AL DIA

Una ullada ràpida a altres notícies d'avui i que potser t'interessen

tracking