Diari Més

L'Ajuntament de Reus rep al Forn Sistaré en reconeixement pel 2n Premi al Millor Pa de Sant Jordi

L'alcalde els ha lliurat una placa commemorativa de reconeixement

Imatge de la recepeció.

L'Ajuntament de Reus rep al Forn Sistaré en reconeixement pel 2n Premi al Millor Pa de Sant JordiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, la Vicealcaldessa, Noemí Llauradó,i els regidors Carles Prats, d'Empresa i Ocupació; Montserrat Caelles, de Promoció de Ciutat, i Daniel Recasens, de Cultura i Política Linguística, han rebut aquest divendres al matí a l'alcaldia els germansXavier i Tomàs Pàmies, del Forn Sistaré. La recepció ha comptat també amb la presència de Ramon de la Fuente Sans, president del Gremi de Forners deReusi Comarca. L'alcalde els ha lliurat una placa commemorativa de reconeixement per haver obtingut el 2n Premi al IV Concurs al Millor Pa de Sant Jordi.

El jutjat, format perprofessors de les escoles més importants del territori català, ha valorat una quarantena de peces. Totes havien de ser elaborades amb la mateixa recepta original d'Eduard Crespo, mestre flequer de la ciutat de Barcelona. El primer premi ha estat pel Forn del Passeig, a Barcelona, situat al barri de Sant Andreu.

Els ingredients fonamentals que han de tenir tots els pans sónnous, sobrassada i formatge emmental,i han de complir amb uns requisits específics detextura, format i fermentació.Cada vegada el pa de Sant Jordi genera més demandai guanya importància dins de la tradició catalana, al costat del llibre i la rosa. És un pa que només poden elaborar els forners artesans de Catalunya.

El concurs'Millor Pa de Sant Jordi de Catalunya 2021' està organitzat perl'Obra Social Ernest Verdaguer de la plataformaPanàtics, amb el suport de la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers de Catalunya.

tracking