Diari Més

Economia

Una nova 'app' permetrà obtenir punts i gastar-los a comerços de proximitat

L''startup' OhBarri, vinculada a la URV i la Incubadora TIC de Redessa, vol promoure les compres a Reus, Tarragona, Cambrils, Salou i Vila-seca

Sergi Compte i David López, els responsables de la iniciativa.

Una nova 'app' permetrà obtenir punts i gastar-los a comerços de proximitatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una nova aplicació mòbil (app) vol incentivar el consum als comerços de proximitat del Tarragonès i el Baix Camp. La Impulsa OhBarri, una startup que ha estat creada a partir d'un projecte de la Universitat Rovira i Virgili a través del seu programa URV Emprèn i que ha passat també per la Incubadora TIC de Redessa. Mitjançant aquesta app, l'usuari fotografia i puja els tiquets de les compres que hagi realitzat a qualsevol establiment ubicat en les dues comarques. A canvi, rep punts digitals que podrà bescanviar per euros als negocis que sí que es trobin adherits a OhBarri a Reus, Tarragona, Cambrils, Salou i Vila-seca.

La intenció, en principi, és que l'aplicació entri en funcionament per començar a acumular punts a partir de l'1 de maig i que sigui al juny quan quedi habilitada per invertir-los als comerços. Sergi Compte i David López, de 35 i 36 anys, són els CEO d'OhBarri, una iniciativa que «té com a filosofia afavorir el comerç local» i que ja ha iniciat els contactes amb les associacions de comerciants del territori per posar en marxa el seu desplegament. Compte explica que «a partir del maig, qui vulgui podrà començar a pujar les fotos dels tiquets de les compres que hagi fet a qualsevol establiment, estigui o no vinculat a OhBarri». Per invertir els punts que obtingui –convertits en diners–, l'usuari sí que haurà d'acudir exclusivament a aquells comerços –o a bars, benzineres, cinemes....– que s'hagin sumat al projecte. OhBarri aspira a ser un «programa de fidelització únic i multiterritorial».

Entre el 0,5 i el 2% de la despesa

En aquest aspecte, Compte precisa que «ens interessa el comerç de proximitat» i, per això, «les compensacions que es donen als usuaris per cada tiquet oscil·len entre el 0,5 i el 2% de la despesa, de tal manera que als tiquets que més retorn donem és als que tenen un menor import: si algú fa una gran compra en una cadena de supermercats i s'hi gasta, per exemple, 100 euros, guanyarà menys punts que algú que compri productes a la verduleria local, a la carnisseria i a la peixateria i que es deixi 20 euros en cada lloc». Així, el consumidor «pot guanyar a tot arreu però guanya més al comerç de proximitat i és només al comerç de proximitat on pot invertir».

Per formar part d'OhBarri, els negocis han de pagar una quota mensual tot i que els que s'impliquin en l'app en el primer mes tenen un marge gratuït i altres avantatges. «els hi donem, també, una visibilitat molt clara i alhora oportunitats, perquè segur que els usuaris que hi vagin no es gastaran tan sols els euros dels punts», diu Compte. És d'aquestes quotes, i de la informació comercial –un cop anonimitzada– que aporten els compradors amb els seus tiquets de compra, d'on l'empresa OhBarri extrau la seva pròpia viabilitat. L'app estarà disponible per a Androis i iOS, descarregable a partir de l'1 de maig. Els usuaris que s'apuntin ja al web www.ohbarri.com rebran tres euros en punts digitals quan es descarreguin l'app.

tracking