Diari Més

Comerç

El Mercat Central de Reus espera estrenar les zones de degustació a la tardor

Els dos nous espais han quedat recentment enllestits i s'obriran quan la situació sanitària sigui millor

La segona zona ha estat l'última en materialitzar-se, també damunt de mòduls buits enderrocats.

El Mercat Central de Reus espera estrenar les zones de degustació a la tardorOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dues noves zones de degustació del Mercat Central, una a cada punta de la superfície, han quedat recentment enllestides i estan a punt per a la seva posada en marxa. El regidor d'Empresa, Carles Prats, explica que aquests espais «els podrem obrir quan les restriccions vinculades a la covid es redueixin» perquè «tenint en compte que el Mercat ja té un aforament, i que l'afluència és important, afegir-les ara es fa complicat», també considerant el repte dels «protocols de distàncies i neteja que serien necessaris». La voluntat és que «després de l'estiu, cap a la tardor, si la vacunació va a més i la situació és millor, ho puguem tirar endavant».

Al Mercat Central ja hi ha parades que ofereixen menjar cuinat i «es tractaria que hi hagués algun sistema per escalfar» i que «qui vulgués, pugués agafar els productes i anar a seure aquí», amb un mecanisme similar al que té el mercat de Tarragona. Les zones de degustació han pogut aixecar-se gràcies a l'enderroc de mòduls que havien quedat buits i en desús. El Mercat Cetral ha viscut, en els darrers temps, una autèntica revolució. També formarà part d'ella el nou ús que es doni al local que anteriorment havia ocupat l'establiment de la cadena de supermercats Caprabo. La intenció de l'Ajuntament passaria per destinar-lo a la restauració, a la qüestió gastronòmica i, en aquest sentit, portar a terme consultes per estudiar la viabilitat del projecte i els interessos que aquest pugui despertar. L'equipament està igualment pendent de modificar els seus horaris d'atenció al públic i la darrera proposta formulada pel govern plantejava una ampliació més suau que inclogués allargar els migdies i obrir algunes tardes a partir del mes de maig. El canvi d'horaris donaria sentit a l'entrada en funcionament de les zones de degustació.

Entre el que ja s'ha executat cal comptar l'ampliació i reforma de moltes de les parades –que superen ara el centenar i han generat un bon nombre de nous llocs de feina– i el canvi d'imatge que això ha portat associat. Entre Reus Mobilitat i Serveis –que hi va destinar 150.000 euros– i els mateixos paradistes, a l'equipament es van invertir 1,5 milions d'euros l'any passat.

El Carrilet afronta la nova etapa

D'altra banda, i pel que fa al Mercat del Carrilet, on els paradistes han signat ja nous contractes fins al 2024, Prats explica que s'havia sospesat l'opció de «compactar la part de mercat» però això s'ha descartat perquè implicava traslladar alguna de les parades. Perquè s'hi instal·lin nous paradistes caldrà que algun dels actuals hagi plegat i mantenir el mix, i a l'edifici se li farà el manteniment.

tracking