Diari Més

Cultura

La Diada de Sant Jordi de Reus tindrà fins a 11 floristeries i 10 llibreries

L'acte es reubica al parc de Sant Jordi i s'hi entrarà en torns de 30 minuts

Un client comprant un llibre en la parada de la llibreria Gaudí de Reus en el Sant Jordi d'estiu.

La Diada enguany es trasllada al parc de Sant Jordi de Reus amb un aforament limitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 10 llibreries i 11 floristeries estaran finalment en la Diada de Sant Jordi 2021 que es durà a terme al parc de Sant Jordi, segons detallen fonts municipals. El regidor de Cultura, Daniel Recasens, explica que la xifra «va en la línia del que esperàvem» i que «les clàssiques participants hi seran». Enguany, les parades s'instal·laran en un recinte amb aforament màxim de 250 persones. S'hi podrà entrar en torns de 30 minuts, per comprar el llibre i la rosa, i no caldrà reservar cita prèvia. Recasens expressa que «el que volem és que sigui un espai obert, on la limitació de gent sigui bàsicament la que hi cap a dins, i que sigui molt dinàmic», i apunta que «intentem que la mobilitat sigui més o menys natural, força similar a com podria ser al Mercadal, però més controlada i esponjada». Es tracta, segons concreta el regidor, d'un model «consensuat».

En la mateixa línia, s'ha pensat en donar lloc a parades més àmplies per tal de poder mantenir la distància i es generarà un recorregut marcat per evitar creuar-se amb altres persones. L'entrada s'obrirà a les 10 h. i l'espai deixarà d'admetre visitants a les 20 h. Oferirà activitat, per tant, durant un total de 10 hores. A més, a la plaça d'Anton Borrell els autors locals tindran l'oportunitat de signar els seus llibres. Serà al punt d'informació de l'Ajuntament.

Les entitats reclamen un espai

Enguany, i a causa de la situació de covid-19, partits polítics, entitats i mitjans que sí que prenien part de la Diada quan es feia al Mercadal no podran estar físicament al parc de Sant Jordi i el govern va anunciar que buscaria alternatives per fer-los presents. Un comunicat difós divendres pel Casal Despertaferro denuncia que «les entitats de la ciutat que tradicionalment hem format part de la Diada de Sant Jordi ens trobem aquest any excloses d'un model de jornada dissenyada i centrada exclusivament a la mercantilització d'aquesta festivitat per part de l'Ajuntament» i que «a la carta informativa que ens fan arribar comuniquen que aquest any la Diada estarà enfocada exclusivament al sector professional del llibre i la rosa i no es contempla la participació de les entitats (...); això sí, volen que hi siguem presents de manera simbòlica en un mural conjunt allà on se'ns expulsa». «Més que consolidada la gran importància i pes del teixit associatiu de Reus, creiem molt important que se'ns retorni el lloc que ens pertoca i mereixem en aquesta diada», afegeix el comunicat que conclou que «emplacem a tot el teixit associatiu de la ciutat a seguir formant part activa de la diada i plantar paradeta davant de la seva seu aquell dia. També a organitzar-nos per plantejar actes culturals de manera col·lectiva».

tracking