Diari Més

Policial

Nou operatiu contra el frau elèctric a Sant Josep Obrer de Reus

Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra, amb el suport d'un helicòpter, donen assistència als operaris que tallen la llum en un desplegament encara en marxa

Imatge del dispositiu al barri reusenc.

Nou operatiu contra el frau elèctric a Sant Josep Obrer de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa està duent a terme des de primera hora d'aquest dimarts, a la zona dels carrers de les Verges, a Sant Josep Obrer, un dispositiu de detecció i tall de connexions fraudulentes al subministrament elèctric. Al lloc s'han desplegat, per donar suport als operaris de la companyia elèctrica, efectius de la Guàrdia Urbana de Reus i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d'Esquadra, tal com detalla la policia catalana, que també està treballant amb un helicòpter. No és la primera vegada que en aquest punt de la ciutat s'executen intervencions d'aquest tipus. L'actuació ha generat una gran expectació entre el veïnat.
La distribuïdora d'energia va desendollar, al llarg de 2020, més de 250 habitatges de Reus que tenien la llum punxada. El desencadenant d'operatius d'aquest tipus és, sovint, el rellevant risc d'incendi i electrocució que aquestes connexions elèctriques irregulars representen tant per a les persones que les fan com per al veïnat de l'entorn. De fet, precisament una successió de focs havia propiciat, a finals de l'any passat, un altre desplegament similar als carrers de les Verges, on de manera cíclica es localitzen habitatges que obtenen de manera irregular la llum i on reiteradament han aparegut plantacions indoor de marihuana que són alimentades mitjançant aquest sistema.

Seguirà ampliació

tracking