Diari Més

Actualitat

La rosa de Sant Jordi més solidària

Santi Pàmies Joiers ha dissenyat una rosa-joia a benefici de la Fundació Esclerosi Múltiple

La Rosa solidària està feta amb asta natural.

La rosa de Sant Jordi més solidàriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el lema Una rosa a prop del cor, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) va presentar la setmana passada la seva nova Rosa solidària. Es tracta d'una creació de Santi Pàmies Joiers, que aliats amb la FEM han dissenyat aquesta peça pensant en el dia de Sant Jordi.

«Es tracta d'una peça que forma part de la col·lecció Mamut», explica Laia Pàmies. La seva singularitat, detalla la joiera reusenca, «és que està feta amb asta natural», condició que converteix cada rosa en una peça única, «perquè encara que l'acabat és el mateix, les aigües que fa el material i els tons varien». La Rosa solidària és un penjoll dissenyat com una peça doble: una rosa calada i amb el color natural de l'asta, que s'obre sobre una altra peça, també d'asta natural, de color negre. El cordó té un tacte vellutat i permet regular l'alçada. El seu preu és de 28 euros i es ven a la mateixa Joieira Santi Pàmies de Reus (Raval de Jesús, núm.50).

«Enguany, des de la FEM, i concretament des de l'Hospital Mas Sabater de Reus, hem volgut demanar a la Laia Pàmies si voldria ajudar-nos, perquè en la situació actual resulta molt difícil organitzar campanyes com les que havíem fet fins abans de la pandèmia, convocant molta gent», explica Sefa Bové, responsable de comunicació de Mas Sabater.

Així i tot, Bové detalla que «des de la Fundació no s'ha deixat de treballar ni un sol moment». Explica que des del primer dia de confinament es van posar en marxa les eines per seguir donant atenció als usuaris del centre –més de seixanta persones– a través dels recursos digitals. Ara, explica la Sefa, s'ha recuperat la presencialitat, però «sense estar del tot normalitzada», i se segueix prestant serveis on line per a les persones que no poden accedir al centre. Amb les campanyes de recollida de fons ha passat una cosa similar. L'activitat no s'ha aturat, però els responsables de la FEM han hagut d'esmolar l'enginy per organitzar campanyes adaptades a les restriccions. Així per exemple fa uns dies es va organitzar un Sopar virtual que va comptar amb el suport de més de 100 persones, que fent aportacions a una simbòlica Taula 0, van permetre recaptar més de 5.000 euros. «Es va aconseguir l'impensable, la gent ens està fent costat i això és d'agrair», assegura Bové.

Laia Pàmies i Teresa Campanera, patrona de la FEM.

La rosa de Sant Jordi més solidàriaCedida

tracking