Diari Més

Cultura

El debut de Circ Llunar aporta a Reus una programació de circ estable

La Trenacirc va estrenar el projecte a la Palma amb el 90% d'entrades venudes i una gran acceptació

Unes 160 persones van gaudir ahir del primer número del projecte de circ.

El debut de Circ Llunar aporta a Reus una programació de circ estableOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus va estrenar ahir, a través de la proposta Circ Llunar, la seva primera programació estable de circ. De la mà del Circ de les Musaranyes, el projecte portarà cada mes a l'espai de La Palma, almenys fins al pròxim desembre, una actuació diferent. La companyia La Trenacirc va inaugurar ahir l'escenari amb un espectacle que incloïa malabars, clown, acrobàcies aèries, equilibris o màgia. La pluja que, durant el matí, havia caigut sobre la capital del Baix Camp no va frustrar la posada de llarg de Circ Llunar, que va coincidir justament amb una treva en el mal temps. L'actuació va fer-se a l'escenari, de manera que tot va transcórrer a l'aire lliure i seguint les mesures de contenció de la pandèmia de la covid-19.

Marc Micheo, el coordinador artístic de Circ Llunar, detallava ahir ja després del debut del projecte que «hem quedat molt contents perquè era la primera representació i hem estat al 90% de l'ocupació que ens permet ara La Palma, tot i que ha sigut un dia complicat perquè hem fet tot el muntatge amb pluja i la gent ens preguntava si es cancel·laria o no», i celebrava que «hi ha hagut una treva just al moment de l'espectacle». Dels assistents, que van ser doncs prop de 160, «hem rebut tot d'inputs positius perquè molts d'ells feia temps que no podien veure propostes d'aquest tipus i en tenien moltes ganes; a més, venien una mica a l'expectativa de què s'hi trobarien perquè era el primer cop i el cartell no desvetllava massa informació», afegia Micheo, que recordava que els de Circ Llunar són «espectacles al carrer i que compleixen totes les normes establertes».

L'organització introduirà dos canvis de cara a les properes cites. D'una banda, a partir d'ara les entrades es vendran a través de la plataforma Entradium. De l'altra, tots els números que s'havien programat a les 13 h. passaran a ser a les 12 h. «perquè el públic familiar», que va ser majoritari ahir, «ens ha demanat qsi els podíem avançar una mica». La pròxima cita està prevista per al 2 de maig, a les 17 h., i anirà a càrrec d'El circ dels Jocs. Després, el 13 de juny, a les 19 h. actuarà el Col·lectiu El Tinglado; i l'11 de juliol, a les 19 h., serà el torn del Gran Gabini. El dia 12 de setembre, a les 19h., Circ Llunar acostarà al públic la companyia Struc; mentre que el 17 d'octubre, a les 17 h., es podrà veure Cris Oller. Finalment, el 7 de novembre, a les 12 h., hi ha planificat l'espectacle de Sputniks Cia; i el 5 de desembre, a les 12 h., Boris Ribas Circ Los s'ocuparà de tancar l'any. El preu de les entrades oscil·la entre els 3 i els 5 euros, i Circ Llunar es desenvolupa íntegrament a les instal·lacions de La Palma.

tracking