Diari Més

Societat

El Centre de Lectura de Reus convoca eleccions i Pérez hi concorrerà de nou

L'actual president té els avals per aspirar a la reelecció, sense que hi hagi cap altre candidat a la vista

Lluís Miquel Pérez, al Centre de Lectura, en una imatge d'arxiu.

El Centre de Lectura de Reus convoca eleccions i Pérez hi concorrerà de nouOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Lectura ha convocat, tal com preveuen els seus estatuts, eleccions a la presidència i als càrrecs seccionals, coincidint amb el fet que l'equip que lidera Lluís Miquel Pérez completarà el primer mandat de dos anys al capdavant de l'entitat. La data fixada pels comicis és el dia 31 de maig. Pérez, que ja compta amb la cinquantena d'avals necessaris per a fer-ho, confirma que s'hi torna a presentar i, com a mínim fins ara, no hi ha cap altre candidat a la vista.

La normativa interna del Centre de Lectura permet als seus presidents encadenar un màxim de tres mandats consecutius –sis anys–, un escenari que s'ha donat molt freqüentment al llarg de la història. Pérez, doncs, n'ha consumit el primer. El termini perquè algú altre faci un pas endavant finalitzarà el 17 de maig. Si, tal com tot sembla apuntar, ningú formalitza una candidatura alternativa, Pérez renovarà a la presidència per dos anys més sense que hagi de produir-se una votació. El Centre de Lectura té en l'actualitat uns 1.800 socis i es troba immers en un moment d'avenços vinculats, entre altres, a l'ampliació de l'edifici, que tira endavant tot i el condicionant de la pandèmia.

Lluís Miquel Pérez sosté que, després d'aquests primers dos anys, «està clar que m'agradaria veure acabats alguns projectes que ara hem iniciat i igualment poder posar-ne en marxa alguns altres», especialment tenint en compte que la meitat del mandat, que va arrencar al 2019, ha resultat marcat per la covid-19 i per les limitacions que ha portat associades en multitud d'aspectes. Desenvolupar els seus plans en aquest context «no ha estat fàcil», apunta.

L'ampliació de l'edifici

L'actual president, que va succeir Jaume Massó al lloc, expressa la voluntat d'incrementar el ja important pes de les escoles, un punt sobre el qual tindrà especial rellevància l'obra d'ampliació de l'edifici, la primera fase de la qual va iniciar-se a finals del passat 2020 i té previst culminar durant els últims mesos d'enguany. En aquest sentit, els treballs que progressen al carrer de la Puríssima Concepció hauran de dotar de més espai aquest àmbit de l'entitat, amb la intenció que les escoles guanyin metres durant el curs vinent, ja sigui als inicis o bé a mitjans. Després d'aquesta primera fase, de caràcter més estructural, vindrà l'execució de la resta de la intervenció per enllestir la construcció en la seva globalitat.

tracking