Diari Més

Mobilitat

L'àrea blava Riudoms de Reus es reordena per deixar lloc als busos de les Oques

L'obra ja ha reubicat les places d'autocaravanes, està refent els accessos i inicia les noves plataformes

Quatre de les noves parades van a Dr. Frias i l'altra, a Escorxador.

L'àrea blava Riudoms es reordena per deixar lloc als busos de les OquesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gruix de les obres per adequar l'àrea blava Riudoms, al davant de la Biblioteca Xavier Amorós, amb la finalitat que aculli el trasllat de les parades dels autobusos interurbans de la plaça de les Oques ja està en marxa, després que fa poques setmanes es col·loqués la senyalització que prohibeix l'estacionament de cotxes al voltant de l'illa central fins el 30 d'abril. Els primers dies de feines ja han consumat alguns dels canvis previstos.

Un d'aquests canvis té a veure amb les quatre places d'aparcament d'autocaravanes que fins ara es localitzaven a tocar del carrer del Doctor Frias fent cantonada amb el de l'Escorxador i que s'han repintat recentment just al costat contrari, a la banda més propera al camí de Riudoms. Amb motiu del tancament de l'accés a l'àrea blava des del carrer de l'Escorxador –el lloc quedarà ocupat per una de les cinc noves plataformes d'autobusos projectades–, a més, els operaris treballaven ahir en fer l'ampliació de l'entrada a través del camí de Riudoms, la qual passa a ser de doble sentit i servirà també com a sortida.

De forma paral·lela, la maquinària està procedint a picar el contorn de l'àrea blava al carrer del Doctor Frias per tal de difuminar-lo i començar així a donar lloc a les quatre plataformes per a bus restants. Això comportarà la reorientació d'algunes de les places de cotxes de l'àrea blava i que se'n perdin unes quantes: l'espai, que ara té capacitat per a 108 turismes, es quedarà en 100 quan la reforma hagi tocat a la seva fi. Les obres tenen un termini previst d'execució d'un mes, aproximadament, i per això haurien d'haver quedat enllestides a finals d'abril.

El trasllat es vol fer aquest estiu

La previsió és que el trasllat de les línies interurbanes de la plaça de les Oques pugui produir-se, doncs, a l'estiu, cap al juny. Però, no es mouran totes. Els itineraris Reus-Castellvell i Reus-Salou es quedaran a les Oques perquè no són final de línia, tal com va detallar l'Ajuntament. El projecte preveu la construcció d'una plataforma al carrer de l'Escorxador i quatre més al carrer del Doctor Frias, que perdran les places d'estacionament. També s'instal·larà un monòlit per informar els usuaris de la ubicació de les parades. El projecte per descongestionar les Oques, on també s'aturen línies urbanes, té un pressupost de 40.000 euros, i és encarregat per Reus Transport.

tracking