Diari Més

Ensenyament

Les escoles de Reus tornaran a dur l'alumnat a parcs i places el curs 2021-22

Una desena de centres usen llocs oberts en horari lectiu per esponjar els edificis i l'opció «es quedarà»

Una imatge d'arxiu de l'experiència a l'Escola Alberich i Casas.

Les escoles de Reus tornaran a dur l'alumnat a parcs i places el curs 2021-22Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres d'ensenyament de Reuspodran tornar a fer ús de parcs i places per portar-hi els alumnes en horari lectiu durant el pròxim curs 2021-22, tal com concreta el regidor d'Educació, Daniel Recasens, que destaca el «balanç positiu» d'aquesta iniciativa estrenada al setembre de 2020. En detall, actualment hi ha 10 escoles de Reus que empren espais públics per esponjar els seus edificis, especialment arran de la irrupció de la covid-19. Tot plegat sorgeix del projecte Un parc, una escola, impulsat per la Xarxa d'Escoles Públiques de Reus i que ha representat per als estudiants l'oportunitat de familiaritzar-se amb alguns indrets propers i oberts en el marc de la pandèmia.

«El que buscàvem no era cap cosa extraordinària sinó que responia a la necessitat que les escoles utilitzin tants espais com sigui possible. Per tant, els espais públics són uns dels que han d'estar a disposició dels centres i, així, a disposició dels estudiants», explica Recasens, que diu que «calia posar alguna eina que facilités o alleugerís els tràmits que de vegades són necessaris, i que les diferents potes de l'administració veiessin aquesta necessitat». A partir d'aquí, «la situació era probablement la millor de les excuses», afegeix, i recorda que «la pandèmia obliga al màxim a utilitzar l'aire lliure i era el millor moment per empènyer en aquesta direcció i per veure quin impacte tenia».

«Val la pena i ho seguirem fent»

En relació a la quantitat d'escoles que s'han adherit a la iniciativa, el regidor precisa que «no era tant la quantitat sinó la intensitat» i afegeix que «pensem que ha estat i és un ús que val molt la pena i cal seguir-lo fent servir més enllà que la situació de la pandèmia millori o no». «L'objectiu és que la ciutat, que és educadora i pretén ser-ho encara més, ofereixi els seus espais a aquells que estan en una etapa d'educació més fervorosa com són els estudiants», conclou. La idea, de fet, «és que sempre sigui així. És natural que això s'hagi de quedar, no només l'any que ve sinó en general, i cal veure com podrem intensificar encara més aquest aspecte o bé altres com ara els lligams amb equipaments com els museus o les biblioteques». Les escoles que ara estan fent ús de parcs i places properes als seus edificis són Montsant, Alberich i Casas, Joan Rebull, General Prim, Teresa Miquel i Pàmies, La Vitxeta, Misericòrdia, Isabel Besora, Pompeu Fabra i Pi del Burgar. L'Institut Josep Tapiró també té alumnes al Centre de Circ Giny.

tracking