Diari Més

Equipaments

El Gaudí Centre de Reus es posa al dia amb noves eines audiovisuals

L'edifici dedicat a l'arquitecte incorpora un tour virtual en 3D, clips audiovisuals i visites virtuals en directe

Entre les noves eines hi ha un tour virtual en 3D, clips audiovisuals i visites virtuals en directe.

El Gaudí Centre de Reus es posa al dia amb noves eines audiovisualsAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gaudí Centre de Reus presenta diverses novetats per tal d'adaptar-se a l'entorn tecnològic i virtual. Així, aquest edifici dedicat a la figura de l'arquitecte modernista, incorpora un tour virtual en 3D, diferents maquetes i espais representatius de l'espai recreats a través de clips audiovisuals i, finalment, la realització de visites virtuals en directe a través d'streaming. Per desenvolupar el projecte, que té un pressupost de 7.500 euros, l'Agència Reus Promoció ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona. El tour virtual és una eina digital que simula un espai real a través de fotografies en format 360 graus. Totes aquestes eines audiovisuals busquen fomentar les visites en aquest edifici situat al centre de Reus.

La regidora de Promoció de Ciutat de Reus, Montserrat Caelles, ha explicat que «per fer el tour virtual s'ha fet un escaneig de tot l'edifici que ens dona una reproducció completa de l'espai; el tour permet passejar-nos pel Gaudí Centre i descobrir-ne tots els racons com si fóssim presencialment a l'edifici, des de l'ordinador o amb un dispositiu mòbil».

Una altra de les novetats del Gaudí Centre són una sèrie de píndoles audiovisuals amb la tècnica del croma, en les quals el guia endinsa els ciutadans en el museu perquè en puguin descobrir detalls de les maquetes que s'hi exposen.

Els clips audiovisuals s'incorporaran també en les visites virtuals previstes amb grups educatius o altres col·lectius, i també com a eina de difusió del Gaudí Centre a les xarxes socials i d'altres mitjans online.

Segons Caelles, «la innovació i la tecnologia són claus com a forma de captació i fidelització de nous clients; gràcies a eines com aquesta es pot atreure a usuaris que desconeixen els productes i/o serveis del Gaudí Centre».

tracking