Diari Més

Veïnal

«Els sanitaris sempre han estat al nostre costat, amb covid o sense»

Mas Pellicer homenatja el personal del seu CAP

Metges i infermers del CAP Horts de Miró han rebut roses i plaques de part de l'AVV I de Maig.

«Els sanitaris sempre han estat al nostre costat, amb covid o sense»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El personal sanitari del CAP Horts de Miró ha viscut avui moments d'emoció a les portes del centre quan s'ha vist sorprès pels veïns de Mas Pellicer, que han volgut reconèixer als metges i infermers «la seva feina i dedicació amb la gent del barri, des de sempre però també durant la pandèmia». «Ells cuiden de nosaltres, dels nostres fills, dels nostres pares, dels avis i dels nets, i nosaltres, d'alguna manera, també els volem cuidar», expressava el president de l'Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas, que ha apuntatque «es tracta de dir: gràcies per haver estat al nostre costat i per continuar-hi sent».

Mas Pellicer ha estat una de les zones especialment castigades per la covid. En aquest context, «els hem sentit amb nosaltres, ens han donat tranquil·litat», afegia Navas, que ha dit que «han estat preocupant-se pels veïns que portaven un tractament i, fins i tot, trucaven als pacients a casa igual que ja feien abans del virus». «Són uns professionals magnífics», ha destacat, i ha dit que «els governs els han de tenir en compte».

El vincle del veïnat i els metges i infermers ve de lluny. Quan el consultori del barri va tancar, al 2013, «van venir amb nosaltres al CAP Horts de Miró» i «amb el temps, s'ha forjat entre nosaltres una relació gairebé familiar: saben els detalls de cada pacient, ens coneixen molt bé, i ningú els canvia». Avui, els veïns han lliurat als sanitaris roses i les metgesses Carmina Poblet i Maite García han rebut plaques amb la inscripció «gràcies per la seva dedicació i interès pels pacients». Els professionals les han recollit il·lusionats tot i que «són molt humils, però aquest era un homenatge pendent i necessari». Entre les intervencions del CAP al barri destaca el programa Anem a caminar, pioner al seu moment i que s'ha estès per Catalunya.

tracking