Diari Més

Municipal

Una planta fotovoltaica, vehicles elèctrics i la recuperació de minats, noves inversions d'Aigües Reus

El seu objectiu és millorar l'eficiència energètica en la gestió del cicle integral de l'aigua

parc solar a Rasquera

plaques solarsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé un 40% de de les inversions que Aigües de Reus preveu executar al llarg de 2021 tenen com a objectiu la millora de l'eficiència energètica en la gestió del cicle integral de l'aigua, així com un canvi de model energètic i l'impuls de la mobilitat sostenible. La planificació també incorpora un ampli ventall d'obres de reparació i renovació de la xarxa d'abastament i sanejament en diversos barris de la ciutat.

La inversió més destacada prevista aquest 2021 és la instal·lació d'una gran planta fotovoltaica a l'estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de la ciutat. La construcció d'aquesta planta de plaques solars ha de servir per cobrir bona part de la demanda elèctrica que es deriva de l'activitat diària a l'EDAR de Reus.

A aquestprojecte es preveu que la producció màxima de la planta sigui de 887.720 kWh/any, mentre que el consum anual de l'EDAR és de 3.064.924 kWh/any. És a dir, la planta fotovoltaica produirà un 28% de l'energia que consumeix la depuradora de la ciutat en tot un any.

Aigües de Reus també impulsarà la instal·lació de plaques solars en altres infraestructures de la ciutat, al'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) i al magatzem que l'empresa té al polígon Agro-Reus, que se sumaran a les plaques ja en funcionament en els dipòsits d'emmagatzematge d'aigua.

Recuperació de minats

Un altre dels projectes destacatsés la recuperació d'antics minats del barri Fortuny per tal d'utilitzar l'aigua sense tractar per al reg del futur parc del lliscament i l'entorn del Parc dels Capellans. De la mateixa manera, també s'ha projectat una estació de tractament just en aquest punt per fer el tractament de les aigües i injectar-les a la xarxa d'abastament.

Vehicles elèctrics

D'altra banda, Aigües de Reus segueix amb la renovació progressiva de la seva flota mòbil, i en breu preveu incorporar set vehicles elèctrics i els pertinents sistemes de recàrrega. El contracte de compra permetrà donar de baixa fins a cinc vehicles (matriculats entre els anys 2002 i 2005 i que porten acumulats entre 165.000 i 370.000km).

D'aquests nous vehicles que s'han d'incorporar, tres són monoplaces completament elèctrics i de petites dimensions, amb l'objectiu afegit de millorar la circulació i la mobilitat urbana.

Renovació comptadors i obres a la xarxa

El pla d'inversions també preveu seguir renovant bona part del parc de comptadors al llarg de l'any 2021 substituintels actualsper d'altres que permeten el sistema de telelectura. Al al llarg de l'any, es durà a terme en domicilis dels barris: Poetes, Escorxador, Mare Molas, Carrilet, Horts de Miró i Muralla.

Per aquest 2021 hi ha prevista la renovació de la xarxa de sanejament del raval de Santa Anna, la millora de les xarxes d'abastament i sanejament de la plaça Prim, i la renovació del sistema d'abastament i sanejament en els carrers Santa Eulàlia i Harmonia.

tracking