Diari Més

Transport

Les obres per ubicar les parades de bus davant la biblioteca de Reus començaran aquest mes de març

D'aquesta manera els autobusos interurbans ja no s'aturaran a la plaça del Nen de les Oques

El projecte té un termini d'execució d'1 mes i un pressupost de 40.000 euros.

Les obres per ubicar les parades de bus davant la biblioteca de Reus començaran aquest mes de marçAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus Transport iniciarà durant la segona quinzena de marçles obres d'arranjament de l'àrea de zona blava Riudoms, situada davant de la Biblioteca Xavier Amorós, per a la construcció de plataformes per a parades de transport públic interurbà. D'aquesta manera elsautobusos interurbans deixaran de parar ala plaça del Nen de les Oques i s'ubicaran al carrer Doctor Frías per talde descongestionar la plaça i oferir un millor servei als usuari. El projecte té un termini d'execució d'1 mes i un pressupost de 40.000 euros.

Tal i com explica el consistori, l'augment del nombre de vehicles de transport pública la plaça del Nen de les Oques causa problemes de circulació i la parada existent és insuficient per absorbir el volum de trànsit actual. Per aquest motiu, s'ha decidit resoldre la situació canviant la ubicació.

La reubicació de les parades als carrers del Doctor Frías i de l'Escorxadorfarà més còmode el transport interurbà i permetrà la coincidència de diversos vehicles (fins a cinc de manera simultània) en un mateix espai. Igualment, el nou emplaçament manté l'accés ràpid al centre de la ciutat per als usuaris. Per fer més agradable l'espera, la nova parada disposarà de bancs i marquesines, i es manté tot l'arbrat existent.

El projecte contemplala construcció d'una plataforma al carrer de l'Escorxador i quatre més al carrer del Dr. Frias. L'obra obligarà a reduir la superfície de l'àrea d'aparcament, que passarà a tenir 100 places i dos més per a persones amb mobilitat reduïda. Ara té capacitat per a 108 places. Les 4 places per a autocaravanes es mantenen però es reubiquen.

La vegetació actual de l'àrea d'aparcament es mantindrà, i cada una de les cinc parades disposarà de marquesina i bancs, segons el model de Reus Transport. També s'instal·larà un monòlit per informar els usuaris de la ubicació de les parades.

tracking