Diari Més

Economia

L'Ajuntament de Reus destinarà enguany uns 4,5 MEUR a reactivar l'economia

El govern municipal xifra en un 85% l'execució del pressupost destinat el 2020 a superar la crisi de la covid-19

Façana de l'Ajuntament de Reus.

Ajuntament de ReusAjuntament Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Reus destinarà enguany uns 4,5 MEUR de recursos propis al pla de reactivació econòmica, una xifra molt similar a la del 2020. Diversos regidors de l'equip de govern s'han reunit aquest dilluns amb diferents agents econòmics i socials de la ciutat per consensuar el pla de reactivació econòmica, que aquest 2021 se centrarà en «fomentar l'ocupació, l'impuls de l'emprenedora i els ajuts als col·lectius que més ho necessitin», ha detallat l'alcalde Carles Pellicer. Paral·lelament, el govern municipal ha xifrat l'execució del pressupost de l'any passat a superar la crisi de la covid-19 en prop d'un 85%, mentre que segons han apuntat en roda de premsa es van iniciar el 100% de les accions previstes en el pla engegat el passat maig.
En la trobada d'aquest dilluns batejada per l'Ajuntament com a «cimera per a la reactivació econòmica» hi ha participat representants de la Cambra de Comerç de Reus, de l'Associació d'Empresaris i Propietaris dels Polígons Industrials de Reus, de la CEPTA, Clúster TIC, comerciants, Universitat Rovira i Virgili, CCOO i UGT, entre altres. Pellicer ha expressat el «compromís en polítiques de suport i estímul»per superar la crisi i ha assegurat que enguany volen «donar continuïtat a un seguit d'accions» iniciades l'any passat, a més d'impulsar-ne de noves.

La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, ha assegurat que el foment de l'ocupació serà un dels àmbits «més imprescindibles a potenciar». «Volem fixar un full de ruta que permeti generar llocs de treball, més estables i de qualitat», ha assenyalat. Entre aquestes mesures hi ha la creació de noves cooperatives, ha avançat. L'objectiu és «evitar que persones que es trobin en ERTO no acabin a l'atur».

Pellicer ha remarcat que els 4,5 MEUR sortiran de recursos propis, però que no descarta que es puguin ampliar si arriben ajuts d'altres administracions. En aquest sentit, Llauradó ha apostat per teixir aliances amb altres municipis del Camp de Tarragona per presentar projectes sobre transformació digital i energètica que permetin obtenir fons Next Generation EU.

Finalment, l'alcalde ha fet una valoració positiva dels denominats 'Bons Reus' i ha comentat que es plantegen crear-ne de nous que vagin més enllà de la ciutat. A més, també ha indicat que impulsaran accions per donar suport al teixit esportiu de la ciutat.

tracking