Diari Més

Via Pública

En marxa les obres d'urbanització de l'entorn de l'Hospital Sant Joan de Reus

Comença la primera fase de l'actuació per reordenar i adaptar l'avinguda Laporte i la de la Universitat

Operaris treballant al terreny mentre els pacients circulen, ahir.

En marxa les obres d'urbanització de l'entorn de l'Hospital Sant Joan de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'obra d'urbanització de l'entorn de l'Hospital Sant Joan de Reus ja està en marxa. L'Ajuntament havia adjudicat al novembre el contracte de la primera fase dels treballs –que s'han repartit en un total de dues–, per 118.294 euros IVA inclòs, a l'empresa Construccions Vinaixa. Des de finals de la setmana passada, la maquinària treballa a l'exterior del centre sanitari i fonts municipals detallen que la intervenció ha començat a executar-se. Els voltants del Sant Joan gairebé no havien viscut canvis des de la seva inauguració, ara fa una dècada, més enllà de la creació de l'àrea blava d'aparcament.

El projecte, que s'havia aprovat ja al 2019, concreta que a la zona s'efectuarà una «reordenació» de l'espai per fer-lo adaptat i més funcional. La urbanització, en el global de les fases, afectarà principalment a dues vies: l'avinguda Doctor Josep Laporte i l'avinguda de la Universitat. I és que, segons precisa la documentació que ha de guiar les feines, «ambdós són vials que requereixen de millora d'ordenació urbanística i de més enjardinament». L'espai total sobre el qual s'actuarà abasta 5.944 metres quadrats, 3.135 dels quals s'abordaran en el transcurs de la primera fase i els altres 2.809, en la segona. La inversió global superarà els 300.000 euros.

La finalitat de la intervenció és dotar l'entorn de l'Hospital Sant Joan de Reus «d'unes superfícies modernes, adaptades –en el sentit de l'eliminació de barreres arquitectòniques–, i construïdes amb materials d'alta qualitat». Les obres, que ja han començat a dur-se a terme, inclouen demolicions i enderrocs, moviments de terres, pavimentació, la incorporació de mobiliari urbà i treballs de jardineria i reg. Primer de tot, es netejarà el terreny i es demoliran parts del paviment i vorades, i es retirarà mobiliari. Els treballs, en el conjunt de la primera i la segona fase, «mantindran les zones existents i es focalitzaran en modificar paviments, substituint les graves i el formigó de l'avinguda Doctor Josep Laporte per asfalt i nous llambordins de formigó» i també «es dotarà de més jardineria tot l'àmbit d'actuació, que igualment inclou l'avinguda de la Universitat».

El pas dels usuaris cap al centre

La primera fase, la que tot just ha començat a caminar, té un termini d'execució previst de quatre mesos. Les feines ja progressen a la coca central de davant de la façana principal del centre, que connecta l'Hospital amb la nova àrea blava. La constructora ha col·locat planxes per salvar el pas dels pacients que circulen a peu per aquest punt.

tracking