Diari Més

Laboral

El sector de l'hostaleria reclama a l'Ajuntament de Reus una condonació d'impostos

Hostalers de la Província de Tarragona han convocat una concentració demà a les 18 h. al Mercadal

Una imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Reus.

Ajuntament de Reus, plaça del MercadalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d'empresaris del sector de l'hostaleria de Reus han adreçat una carta a l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, on demana que es faci efectiva una «condonació dels impostos que depenen directament de l'Ajuntament». A la carta, firmada per l'entitat Hostalers de la Província de Tarragona, el col·lectiu es queixa que «ja fa gairebé 10 mesos que som el focus d'acusacions i els principals culpables, segons les autoritats, de fer créixer l'índex de contagi de la covid-19, quan la realitat no és així». «La culpa no la té l'hostaleria, en tot cas és l'ús que la gent en fa, igual que amb tot», afegeix el text, que apunta que «estadísticament, la gent s'infecta més en les reunions familiars o socials, o als ambulatoris i metges» i que «en el nostre dia a dia, és més fàcil trobar aglomeracions de gent als mercats o supermercats, al transport públic o a la porta de les escoles; i a més a més, en el temps que portem ja tancats o amb restriccions l'índex de contagi no s'ha reduït, sinó ben al contrari».

El grup ha convocat una protesta silenciosa demà dimecres, dia 27 de gener, a les 18 h. a la plaça del Mercadal de Reus. A la concentració faran visible la reclamació d'«ajuts directes per al sector», perquè «les restriccions a l'hostaleria no només afecten els hostalers, sinó que també afecten els empleats i als proveïdors, i indirectament a les famílies de tots ells».

Millors condicions

En la carta, els Hostalers de la Província de Tarragona apunten que «no aconseguim trobar una relació entre els impostos i la facturació» i precisen que «cada dia que passa és més insuportable». «A causa dels tancaments que ens han ordenat en diverses ocasions, hem hagut de llençar aliments amb el cost que comporta; hem hagut de fer front a avaries de maquinària o a postes en marxa; patim baixes laborals, pujades d'electricitat, pujades d'aliments bàsics, augments en la quota d'autònoms, especulacions comercials per la pandèmia... I així un munt de problemes associats als tancaments que ens heu ordenat», precisa el text, on el sector indica que «ens demaneu que complim les lleis i així ho fem, però veiem injustícies en aforaments de supermercats i festes, en el transport i en una llarga llista». «Hem pagat tots els nostres impostos: taxes municipals per les terrasses, taxes d'escombraries, IBI, etc», denuncien, i conclouen que «necessitem condicions favorables per poder sostenir els nostres negocis».

tracking