Diari Més

Reus tramita d'urgència l'expedient sancionador contra el local precintat per incompliment

«Hem de ser contundents amb els que són irresponsables», afirma Pellicer

Precinte a la porta d'entrada del local d'oci nocturn, situat al raval de Robuster de Reus.

Reus tramita d'urgència l'expedient sancionador contra el local precintat per incomplimentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha signat un decret per iniciar de manera urgent l'expedient sancionador contra l'empresa que gestiona el local d'oci nocturn precintat dissabte per la Guàrdia Urbana per incomplir de manera reiterada les mesures sanitàries de prevenció de la pandèmia. En el mateix decret, l'alcalde resol, com a mesura provisional, el manteniment del precinte de l'espai fins que s'iniciï el procediment sancionador. La de dissabte és la quarta actuació policial, des del novembre, en aquest local situat al raval de Robuster. En roda de premsa, l'alcalde ha afirmat: «No és només una irresponsabilitat. És un atac a la salut pública de la ciutat. És un atac premeditat i conscient a la seguretat dels reusencs i reusenques».

L'alcalde ha afirmat que el procediment sancionador que obrirà de manera urgent el departament municipal d'Activitats determinarà la possible sanció o suspensió temporal de l'activitat del local. D'acord a la normativa, la sanció en cas de considerar-se infracció greu, pot arribar als 10.000 euros de multa i la suspensió de l'activitat per un màxim de 6 mesos; i en cas de considerar-se infracció molt greu, 100.000 euros i suspensió de fins a 12 mesos.

Tampoc es descarta l'extrem que el local pugui acabar perdent la seva llicència d'activitat. Es preveu que en un mes l'expedient s'hagi resolt. «Li donarem la nostra màxima prioritat i cadascú podrà aportar els seus arguments», ha afegit el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats. Alhora, les denúncies de la Guàrdia Urbana segueixen el seu curs tant al jutjat com al Departament de Salut de la Generalitat, que determinaran les corresponents mesures.

Festes clandestines en pisos

Carles Pellicer ho qualifica com «el cas més greu» que s'ha identificat a la ciutat. «Però som conscients que hi ha persones que fan trobades i festes en domicilis i no respecten les normes de prevenció, el missatge d'avui també va per a ells: la seva conducta, la seva irresponsabilitat provoca el tancament de comerços, de bars, restaurants i altres activitats econòmiques», ha conclòs Pellicer.

tracking