Diari Més

Societat

La FAVR i els paradistes de Reus pressionen per la consulta sobre el Carrilet

El ple vota avui la moció del PSC per preguntar a la ciutadania si es tanca

Imatge d'arxiu del Mercat del Carrilet.

La FAVR i els paradistes de Reus pressionen per la consulta sobre el CarriletOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR) i els mateixes paradistes s’alineen amb la moció que el grup municipal del PSC porta avui al ple i que demana que el govern dugui a terme una consulta ciutadana sobre la continuïtat del Mercat del Carrilet. Consideren positiu que la població pugui expressar el seu punt de vista sobre aquest àmbit, especialment tenint en compte que, si finalment es realitzés la consulta, el resultat que se n’obtingués no seria en cap cas vinculant i, per tant, el govern podria continuar endavant amb la idea de tancar el Carrilet si volgués fer-ho. La moció té el suport de la resta de l’oposició –CUP, Cs i el regidor no adscrit Raúl Meléndez–, i és gràcies a això que ha estat possible invocar l’article 47 del Reglament de Participació i sotmetre-la a votació.

Al capdavant de la FAVR, el president Marcos Massó, apunta que «estem d’acord amb la consulta sobre el Carrilet i amb qualsevol consulta que serveixi per saber què és el que pensa la ciutat i que sigui beneficiosa». «La gent hauria de poder opinar sobre aquests temes», afegeix, i precisa que «l’opinió de la ciutat no es pot deixar mai d’escoltar». A la FAVR «tenim presidents d’associacions de l’entorn del Mercat i tots ells, evidentment, estan en contra que tanqui», detalla Massó, que diu que «demanen que es busqui una altra manera, que s’estudii que es pot fer, no entenen que el Carrilet es tanqui». El president de la FAVR recorda que «potser tancar el Mercat sembla en principi una cosa fàcil però s’ha de pensar, entre altres coses, que hi ha 15 famílies que treballen aquí». Per això, «donem suport a que es faci la consulta i creiem que és important que la gent digui el que pensa i, després, el govern ja podrà fer el que li sembli així que no hi hauria raó perquè la gent no s’expressi».

«El govern no dialoga»

Per la seva banda, des dels paradistes, Tonyi Juan apunta que «estem amb l’ai al cor i amb esperances de poder continuar», ja amb el compte enrere en marxa. I és que la data que el govern havia anunciat per executar el tancament definitiu de l’equipament era el juny d’aquest 2021. «Volem que es faci la consulta, que es doni comptes del que vol realment la ciutat», valora Juan, que subratlla que «no trobem el sentit a que el mercat es tanqui, ho trobem incoherent i no entenem la portura del govern de no dialogar». El col·lectiu lamenta que JuntsxReus, ERC i Ara Reus «no s’han assegut amb nosaltres per parlar, per mirar què s’hi pot fer, ni per res» i que «volem que se’ns permeti dir la nostra i que s’estudiin alternatives». «Sentim una gran impotència», conclou Juan, que destaca que «tancar-se en banda i tirar pel dret no és mai una bona solució per a ningú».

tracking