Diari Més

Serveis

El Tanatori municipal de Reus habilitarà un nou magatzem a la planta baixa

S’ubica a l’espai resultant de l’ampliació del vestíbul que es va fer el 2019

Imatge d'arxiu del Tanatori de Reus.

El Tanatori municipal de Reus habilitarà un nou magatzem a la planta baixaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tanatori municipal de Reus viurà obres per adequar com a magatzem l’espai en planta baixa que s’havia generat a través de l’ampliació de l’edifici al 2019. Tal com detalla el projecte, l’Ajuntament hi destinarà uns 20.000 euros. La regidora responsable de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, Montserrat Flores, precisa en aquest sentit que «l’edifici del Tanatori, tot i la seva dilatada història, compta amb possibilitats de creixement per adaptar les funcions a les noves necessitats». «Totes les obres que s’hi fan tenen com a objectiu optimitzar les funcions», recorda, i manté que «per això, el nou espai que es va construir per ampliar el vestíbul d’accés a les sales de vetlla, a més de permetre esponjar els espais, permet també ara tenir un magatzem en millors condicions».

Per generar el nou magatzem caldrà retirar la fusteria exterior de les sales de tanatopràxia i serveis que ara comuniquen amb el que serà la nova ampliació. S’obrirà un pas que comunicarà una de les anteriors sales amb l’espai que es generi. A més, es col·locarà una porta seccional a l’accés des de la façana est en substitució de l’actual tanca de xapa. El magatzem també s’haurà d’equipar, lògicament, amb la pertinent instal·lació elèctrica.

L’ampliació que es va fer al 2019 va servir per renovar l’accés a les sales de vetlla i a la sala de cerimònies, reculant el passadís de la façana i dotant-lo de tres entrades de llum, una a cada extrem de la sala i una altra al mig de la nova ampliació amb una àmplia claraboia al sostre. Els dos patis laterals van quedar sensiblement separats de la paret i, juntament amb la claraboia, van configurar-se com els elements que aporten llum tant al passadís com a la nova sala. La façana de vidre va quedar realçada amb una nova coberta vegetal que funciona com a filtre entre la zona de l’aparcament i les edificacions més properes.

Una altra inversió d’1,5 milions

D’altra banda, l’Ajuntament ha anunciat recentment altres actuacions al Tanatori, que consisteixen en una remodelació per tal d’ampliar i millorar els espais d’ús comú, per una banda i, alhora, per crear noves àrees on els familiars i amics puguin realitzar un comiat més íntim als seus difunts. Així, s’ampliarà la sala de cerimònies s’incorporaran nous espais oberts i s’habilitarà un espai de retrobament amb una inversió d’1,5 milions d’euros. Flores expressa que aquestes «obres de remodelació persegueixen també l’objectiu de resoldre necessitats actuals, com ara l’ampliació de la sala de cerimònies, i deixar espais per a futurs objectius que sorgiran en els propers anys, sempre per estar en condicions d’oferir el millor servei».

tracking