Diari Més

Salut

El dispensari del barri Gaudí de Reus no obrirà mentre s'allargui la pandèmia

L’Associació de Veïns lamenta que la regidoria «no ha lluitat» perquè Salut el reactivi i tem que «es vulgui tancar definitivament»

Un cartell deriva els pacients al CAP Llibertat.

El dispensari del barri Gaudí de Reus no obrirà mentre s'allargui la pandèmiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dispensari del barri Gaudí, que a mitjans de març i coincidint amb l’estat d’alarma va tancar «fins a nova ordre», no reobrirà mentre es mantingui activa la pandèmia de la covid-19, tal com concreten fonts de Salut consultades. La situació preocupa i molt els usuaris, que consideren que aquest és «un servei del tot necessari» a la zona, «sobretot per a la gent gran», i «més encara en la situació en què ens trobem ara, on precisament per la covid el que es demana és reduir al màxim la mobilitat», tal com detalla la presidenta de l’Associació de Veïns del barri Gaudí, Maria del Mar Escoda.

Des del març, la població del barri –unes 3.000 persones feien servir el dispensari– s’atén al CAP Llibertat. Que el dispensari hagi aturat el servei i que no l’hagi recuperat encara ha generat entre els veïns la sospita que «la intenció pugui ser tancar-lo definitivament», un pas al qual s’oposen frontalment i que Salut apunta, a hores d’ara, que no té previst dur a terme. El local del dispensari, inicialment adquirit pel CMQ, va incorporar-se l’any passat al perímetre de l’Hospital Sant Joan de Reus i va formar part del seu recent traspàs al CatSalut. L’Associació de Veïns sosté que «això, ara, ha passat a ser terra de ningú i, des del mateix Ajuntament, no estan apostant ni fent cap força per agilitzar la reobertura». «No hem vist que el regidor de Salut, Òscar Subirats, estigui treballant en aquests moments per assegurar que el dispensari tingui una continuïtat», explica Escoda, que lamenta que «des del CatSalut, nosaltres tampoc no tenim cap resposta». «Ens diuen que l’espai és petit i no reuneix les condicions, però no pensem el mateix perquè es poden aplicar mesures com a altres llocs, com la cita prèvia, i esperar al carrer» i «creiem que es deixa desatesa una població, justament la més envellida, que no hauria de tenir mobilitat, que té un dispensari a sota de casa i que s’està veient obligada a desplaçar-se», afegeix. Al dispensari treballava fins al març un equip format per metge de capçalera, infermera i personal administratiu, «com un CAP en miniatura».

Desplaçament al CAP Llibertat

Al CAP Llibertat «no estem tenint problemes però la gent s’ha de moure». Des de l’estiu, la línia 10 de Reus Transport connecta el barri Gaudí amb aquest centre d’atenció primària però «la gent ens pregunta contínuament quan reobrirà el dispensari», explica Escoda. «a l’associació som conscients que ara les atencions han volgut centralitzar-se però hem de mirar també que, si es demana reduir la mobilitat, és un desastre que la gent gran hagi d’anar a un CAP més gran a buscar uns riscos que al dispensari no tindrien». «El metge de barri és més que un metge i no ens podem permetre estar sense el dispensari».

tracking