Diari Més

Tradició

El Carnaval de Reus serà una exposició sobre els 40 anys d'història de la festa

Amb els grans actes suspesos per la covid, l'Ajuntament programa una mostra i activitats a les xarxes

Una imatge d'arxiu de la batalla de confeti.

El Carnaval de Reus serà una exposició sobre els 40 anys d'història de la festaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Que la situació de pandèmia no permetria la celebració de la rua ni dels grans actes del Carnaval aquest 2021, s'havia assumit des de fa ja alguns mesos quan, a l'octubre, la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval (FRAC) va acordar que l'essència de la festivitat a Reus no permetria gaudir-ne plenament en temps de covid. Ara, quan falta menys d'un mes de les dates, el president de l'entitat, Pere Turellols, es referma en aquesta idea i aposta per esperar que, de cara a 2022, recuperar almenys certa normalitat resulti possible. Amb tot, perquè el Carnaval no passi de llarg de la ciutat enguany, i tal com concreten fonts municipals, l'Ajuntament ha programat una exposició que repassarà els seus 40 anys d'història, ara que tot just se'n faran 41 des que es va recuperar.

Cultura està analitzant encara el contingut exacte de la mostra i també la ubicació concreta on s'instal·larà. El que sí que sembla segur és que l'entrada s'hauria de fer mitjançant cita prèvia, en un format similar al que havien pres fins ara, per exemple, les exposicions del Seguici per Festa Major de l'any passat. Les rues, i amb elles la batalla de confeti, els grans actes i els esdeveniments gastronòmics com ara l'ExpoProfit o la degustació de botifarra d'ou als Mercats Municipals no es podran dur a terme pel virus, però no es descarta que algunes de les cites que no mouen un volum de gent tan gran sí que s'acabessin duent a terme, bé en el seu format habitual o reformulades.

A més, l'Ajuntament també té intenció de traslladar el Carnaval a internet, a través de les seves xarxes socials de Reus Cultura, com ha vingut fent amb altres celebracions que no han pogut desplegar-se íntegrament al carrer, des de la irrupció de la pandèmia. La idea és que «durant els dies de Carnaval, els ciutadans puguin recordar-lo d'alguna manera».

La Vella Quaresma

El que sí que es treballa per veure com es pot fer de manera física, on ubicar-lo i com garantir que sigui amb aforament controlat i amb totes les mesures de seguretat necessàries és l'espectacle de la Vella Quaresma, que habitualment compta amb el Carni com a protagonista i que es mantindrà. L'Ajuntament espera tancar una fórmula i el durà a terme, si no hi ha cap canvi.

tracking