Diari Més

Cultura

Ponsa: «El govern s'implicarà perquè el Centre de Lectura de Reus s'ampliï»

La consellera avança que «col·laborarem en les següents fases d’obres com ho hem fet en la primera»

Ponsa, revisant alguns incunables amb el president de l'entitat, Lluís Miquel Pérez.

Ponsa: «El govern s'implicarà perquè el Centre de Lectura de Reus s'ampliï»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, va acudir ahir el Centre de Lectura de Reus en el marc d’un recorregut pel territori on va fer aturada, també, al Priorat per valorar els estralls de la tempesta Filomena. «Feia temps que tenia ganes de conèixer de prop l’activitat que s’hi fa», va precisar, després d’una visita a les instal·lacions que va allargar-se durant gairebé una hora i a través de la qual va poder, igualment, acostar-se al projecte d’ampliació en què l’entitat es troba ara immersa.

La primera fase de les obres –n’hi ha, almenys, dues de previstes– que, entre altres, han de permetre guanyar espai per a les escoles del Centre al carrer de la Puríssima Concepció van començar a mitjans de desembre. Els treballs es duen a terme amb finançament propi però també de l’Ajuntament o la Diputació. En aquest sentit, Ponsa va expressar ahir que «projectes com aquest són projectes de país» i va apuntar que «lògicament el municipi i l’Ajuntament, tal com hem comentat amb el regidor de Cultura, s’hi impliquen. I, des del govern, també ho hem fet en la primera fase i ho continuarem fent així en les fases posteriors». «La cultura en xarxa és això, cultura com més a prop de la ciutadania millor, i ens interessa tenir bons equipaments per poder-la fer», va subratllar la consellera, que va realitzar la visita amb el president de l’entitat, Lluís Miquel Pérez, membres de la Junta i el regidor de Cultura, Daniel Recasens.

Un «referent cultural»

Al seu pas pel Centre de Lectura, Ponsa va recordar que «ja havia vingut a Reus i ja coneixia diferents equipaments culturals però no aquest». I va destacar que l’entitat és «un referent de la cultura a la ciutat de Reus però també al país, perquè no és un espai només local sinó que, per la seva activitat i per la vinculació amb el Teatre Bartrina i el munt d’activitats que desenvolupa, té un gran valor». «La feina de la gent que hi ha al capdavant d’entitats com aquesta s’ha de destacar perquè és tan altruista però es fa de manera tan professional que dona els resultats que dona», va afegir. Ponsa va accedir al Bartrina i a la Biblioteca del Centre de Lectura, on va revisar alguns dels incunables que s’hi conserven i va signar al llibre d’honor. Pérez va valorar que «ha sigut una visita de coneixement mutu, d’expressió dels projectes de futur i d’interès per veure quin marc de col·laboració es podria implementar».

La consellera també va fer ahir aturada a l’Ajuntament de Reus, on va ser rebuda per l’alcalde, Carles Pellicer, i pel delegat del govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris. Abans, havia passat el matí «al Priorat per valorar els estralls de la tempesta Filomena».

tracking