Diari Més

Tradició

Part del campament de Reis del parc Sant Jordi de Reus es mantindrà al 2022

La intenció és que Ses Majestats llueixin a la Cavalcada i dur aquí elements com la recollida de cartes

Un dels espais del campament a la plaça d'Anton Borrell.

Part del campament de Reis del parc Sant Jordi de Reus es mantindrà al 2022Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament tornarà a instal·lar al parc Sant Jordi, de cara a l’any vinent, part del campament dels Reis d’Orient que aquest 2021 va posar en marxa per salvar la tradició en el context de la covid-19. El desplegament «ha estat enguany una solució bona tenint en compte l’excepcionalitat de la conjuntura de la pandèmia que hi havia aquest Nadal», precisa el regidor de Cultura, Daniel Recasens, que detalla que «probablement intentarem repetir una part de l’experiència del campament». Aquesta és, almenys, la idea que el consistori té damunt la taula.

Amb tot, la voluntat és –sempre que l’afectació del virus així ho permeti– que la Cavalcada de Reis recuperi el protagonisme i per això serà allà «on es veuran les carrosses, si és que es pot fer», i els Reis. En concret, i tenint en compte que encara queden per davant 12 mesos, la intenció seria traslladar al parc Sant Jordi la recollida de cartes que fins ara s’havia realitzat als jardins de la Casa Rull i ampliar-la amb els elements que més han agradat al campament i que no formaven part estrictament de la Cavalcada. Així, el regidor de Cultura subratlla que «el protagonisme dels Reis és pròpiament la Cavalcada i la màgia del dia 5» i que «el nostre horitzó és, si la situació ho permet, tornar a fer-la».

«Incorporarem el que es pugui»

El campament dels Reis d’Orient «és un format que ha agradat molt, però que suposa un esforç molt important per a l’Ajuntament tant pel que fa a recursos humans com econòmics», precisa Recasens. L’espai, per accedir al qual era necessari obtenir cita prèvia –gratuïta però que es va exhaurir molt ràpidament–, es va obrir finalment a un total de 12.500 persones. La satisfacció dels qui el van poder visitar, amb opinions molt positives sobre el circuit i en relació als diferents personatges i als espais que el conformaven, va contrastar amb les queixes de famílies que no van poder aconseguir la invitació per entrar-hi. Els recorreguts pel campament es van fer en grups de màxim sis persones i cenyint-se als requisits de seguretat que s’apliquen en el marc de la covid-19. La regidoria de Cultura portarà a terme ara tota la feina de «valorar l’experiència d’enguany» i serà a partir d’això que «incorporarem el que es pugui sobre aquesta experiència». Recasens precisa, en aquest aspecte, que «s’ha de mirar què és compatible».

tracking