Diari Més

Més de 1000 persones de Villablanca, Bellissens i Marinada ja han rebut la vacuna contra la covid-19

Aquests centres tracten persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental

Imatge de la vacunació a Villablanca.

Més de 1000 persones de Villablanca, Bellissens i Marinada ja han rebut la vacuna contra la covid-19Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 1.000 persones entre residents i professionals de Villablanca, Bellissens i Marinada ja han rebut la primera dosi de la vacuna Pfizer-BioNTECH contra la covid-19, a través d’equips de vacunació del Departament de Salut que s’han desplaçat a les diferents residències.

Aquests centres tracten persones amb discapacitat intel·lectual i discapacitat intel·lectual i trastorn mental, especialment vulnerables davant una situació de pandèmia com l’actual.

L’afectació que pateixen arrel de la covid-19 inclou especialment la modificació de les activitats terapèutiques realitzades fins l’inici de la pandèmia, ja que s’han hagut de suspendre activitats a la comunitat i també la participació d’entitats i persones voluntàries en les activitats que es realitzaven dins dels centres, amb les consegüents afectacions per a les persones residents. Alhora, també s’ha hagut d’alterar significativament la vinculació amb les famílies.

Per tot això, la direcció i professionals dels tres centres confien que la protecció que atorgarà la vacuna, mantenint les mesures de seguretat d’autoprotecció, facilitarà a curt i mitjà termini el retorn a la normalitat anterior a l’inici de la pandèmia. Alhora agraeixen la confiança dels familiars en l’esforç realitzat de cura de les persones residents.

tracking