Diari Més

Via Pública

La plaça d'Antoni Correig de Reus es reformarà per ser inclusiva i accessible

L’obra, que renovarà i repartirà la zona de jocs en tres, pretén «retornar la centralitat» a l’espai

La part on s'intervindrà queda compresa entre els edificis i el carrer Alcalde Joan Bertran.

La plaça d'Antoni Correig de Reus es reformarà per ser inclusiva i accessibleOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça d’Antoni Correig i Massó viurà obres de reforma. Tal com recull el projecte que guiarà les feines, amb un pressupost de prop de 111.000 euros, la intervenció se centrarà en la zona on es troben els jocs infantils, que tenen «un desgast molt evident pel transcurs dels anys i l’ús» i també en el pas de formigó que creua l’espai en diagonal, el qual presenta ara un estat precari que «provoca ensopegades». El termini d’execució de les obres previst a partir de l’acta de replanteig és de tres mesos. La reforma té relació amb els Pressupostos Participatius de 2019, en el marc dels quals va prosperar una proposta que demanava un nou parc infantil i instal·lar paviment de cautxú.

En detall, i segons la mateixa documentació, els jocs infantils «se substituiran amb la finalitat de revaloritzar i consolidar l’espai públic que utilitzen els veïns, per transformar-lo en un espai accessible i inclusiu per a persones amb diversitat funcional». La superfície es pavimentarà perquè «la que existeix ara és de terra i aquest fet genera problemes, per una banda, per la poca protecció que proporciona enfront les caigudes dels jocs infantils i, per l’altra, per l’efecte que provoca el fort vent de la zona que se l’emporta».

Igualment s’adequarà «el pas de formigó que creua la plaça amb un traçat en diagonal, que es troba desnivellat i en mal estat» a causa de «l’escorrentia de l’aigua» i que «suposa perill pels vianants». Els cinc bancs de fusta que hi ha en aquesta part de la plaça es restauraran perquè «els ha faltat manteniment i la fusta ha envellit», i se’n col·locaran sis de nous. També hi ha una font que es mantindrà «i quatre peces de jocs infantils que se substituiran per peces noves d’acer galvanitzat: una de més gran conformada per una estructura de joc distribuïda al voltant d’una torre vertical amb tres mòduls d’activitats, per una edat superior a 6 anys; un gronxador amb dues cistelles i dues molles». Es generaran dos espais de joc separats per a edats diferenciades i aïllades, també, de la zona de sorral. Per tant, les zones de joc seran tres, dues d’elles amb paviment de cautxú i una de sorra. Per garantir la seguretat dels infants que hi juguin, «s’ha optat per tancar el recinte de parc infantil en part del seu perímetre amb un tancament arbustiu». D’aquesta manera «l’entrada al recinte quedarà a més de 15 metres del trànsit rodat, és a dir, totalment protegit», tal com concreta el projecte.

Més de 500 metres

L’objectiu de la intervenció a la plaça d’Antoni Correig i Massó, al barri Mare Molas, és «retornar-li la centralitat que mereix i que pugui acollir de manera adequada una part de la vida social del municipi i convertir-se en un espai més per estar dels veïns de la zona». L’àmbit d’actuació abasta uns 560 metres quadrats.

tracking